China a emis un proiect de măsuri pentru reglementarea algoritmilor folosiți în recomandările pentru utilizatorii de internet

China a emis un proiect de măsuri pentru reglementarea algoritmilor folosiți în recomandările pentru utilizatorii de internet
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2021

China a emis un proiect de instrucțiuni pentru reglementarea algoritmilor folosiți de furnizorii de servicii de internet pentru a le face recomandări utilizatorilor, ca parte a eforturilor de a proteja confidențialitatea și securitatea datelor consumatorilor, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Furnizorii de internet trebuie să respecte etica afacerilor și principiile corectitudinii și nu ar trebui să creeze modele de algoritmi care să îi îndemne pe utilizatori să cheltuiască mari sume de bani sau să cheltuiască bani într-un mod care ar perturba ordinea publică, a transmis într-un comunicat autoritatea de reglementare a internetului din China, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Algoritmii nu ar trebui folosiți pentru a crea conturi de utilizatori false, iar utilizatorii ar trebui să poată avea opțiunea de a închide ușor serviciile de recomandare ale algoritmilor, a precizat Administrația Spațiului Cibernetic, adăugând că proiectul este în dezbatere publică până la 26 septembrie.

Decizia survine în contextul unei ample campanii a Beijingului de reglementare a internetului. Autoritățile au sancționat companii din diverse motive, de la monopol și până la încălcarea confidențialității consumatorilor.

La începutul acestui an, Asociația de Protecție a Consumatorilor din China a criticat companiile de internet pentru folosirea de date personale în mod necorespunzător și pentru 'intimidarea' oamenilor prin campanii promoționale și îndemnuri la cumpărături. Media de stat au lansat de atunci multe apeluri la reglementarea utilizării unor astfel de algoritmi.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Companiile de internet folosesc la nivel global algoritmi pentru a anticipa preferințele utilizatorilor și pentru a face recomandări. În China, printre companiile promovate se numără Alibaba Group, gigant al comerțului online, Didi Global, firmă de aplicații pentru servicii de transport, și ByteDance, proprietara rețelei de socializare TikTok.

China a adoptat recent o lege privind securitatea datelor, care va intra în vigoare la 1 septembrie și care urmărește să protejeze drepturile utilizatorilor de internet în spațiul cibernetic și să impună limite dezvoltării rapide a industriei internetului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
internet