Twitter, Facebook și WhatsApp - amendate în Rusia pentru că nu au stocat datele utilizatorilor ruși pe serverele locale

Twitter, Facebook și WhatsApp - amendate în Rusia pentru că nu au stocat datele utilizatorilor ruși pe serverele locale
scris 26 aug 2021

Un tribunal din Rusia a amendat Twitter, Facebook și WhatsApp pentru că nu au stocat datele utilizatorilor ruși pe serverele locale, în conformitate cu legislația rusă.

Twitter a primit o amendă de 17 milioane de ruble (229.730 dolari), Facebook de 15 milioane de ruble, iar WhatsApp de patru milioane de ruble, a anunțat joi Roskomnadzor (Agenția Federală pentru Supravegherea Comunicațiilor din Rusia), scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Adoptată în 2014, controversata legislație impune ca datele personale ale utilizatorilor din Rusia să fie stocate pe serverele locale.

Twitter și Facebook au fost prima dată penalizate anul trecut pentru încălcarea legislației, iar Google a primit prima amendă luna trecută.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Rusia a blocat o serie de site-uri care au refuzat să coopereze cu autoritățile, inclusiv LinkedIn și platforma video Dailymotion.

În iulie, președintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege care obligă marile companii IT din Occident să-și deschidă filiale în Rusia, în cea mai recentă măsură a Moscovei cu scopul de a exercita un control mai mare asupra Big Tech.

Rusia încearcă să-și consolideze controlul asupra Internetului și să-și reducă dependența de companiile și țările străine.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

Deputatul Anton Gorelkin din partea partidului de guvernământ Rusia Unită în Duma de Stat (camera inferioară rusă) a declarat că sub incidența acestei noi legi intră Facebook, Instagram și WhatsApp, Twitter, TikTok, serviciul de publicitate Google AdWords și YouTube (deținut de Google), Viber, Telegram, precum și serviciile de jocuri Steam (Valve Corporation) și World of Tanks (Wargaming), potrivit publicației RBC.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Deschiderea de filiale pe teritoriul Rusiei este necesară, potrivit acestei legi, pentru a lua în considerare cererile cetățenilor, a pune în aplicare deciziile instanțelor și agențiilor guvernamentale și de a restricționa accesul la informațiile interzise în Rusia, conform aceleiași media ruse.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
facebook
rusia