China a interzis difuzarea în direct, online, a jocurilor video neautorizate

China a interzis difuzarea în direct, online, a jocurilor video neautorizate
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2022

China a declarat vineri că difuzarea în direct, online, a jocurilor video neautorizate a fost interzisă, semnalând o aplicare mai strictă a regulilor, ca parte a represiunii sale ample asupra industriei jocurilor, menită să elimine conținutul pe care guvernul nu îl aprobă, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Administrația Națională de Radio și Televiziune a spus că platformele de orice fel nu trebuie să transmită live jocuri care nu sunt aprobate de autoritățile conexe, scrie News.ro.

În special transmiterea în direct a jocurilor sau competițiilor din străinătate nu ar trebui să fie efectuată fără aprobare, a spus instituția, adăugând că livestreamers-ii ar trebui să reziste ”esteticii anormale” și culturii dăunătoare a fanilor celebrităților.

”Pentru o perioadă de timp, probleme precum streamingul online haotic și dependența adolescenților de jocuri au stârnit îngrijorări larg răspândite în societate și trebuie luate urgent măsuri eficiente”, a spus autoritatea de reglementare într-o notificare pe site-ul său.

Twitter a adoptat un plan numit ”pilula otrăvită” pentru a se proteja de Elon Musk CITEȘTE ȘI Twitter a adoptat un plan numit ”pilula otrăvită” pentru a se proteja de Elon Musk

Daniel Ahmad, analist senior la firma de cercetare Niko Partners, a declarat că, deși jocurile fără licență nu au putut fi lansate oficial în China continentală, multe au fost promovate pe platforme de streaming live precum Huya Inc, DouYu International Holdings și Bilibili Inc

”La începutul acestui an, Elden Ring a fost un succes pe platformele chinezești de streaming live a jocurilor, ajungând la 17,1 milioane de spectatori medii zilnici cumulați, în ciuda faptului că nu avea licență”, a spus el.

Anul trecut, China a introdus noi reguli care limitează timpul pe care tinerii sub 18 ani îl pot petrece cu jocuri video la trei ore pe săptămână, o mișcare despre care a spus că este necesară pentru a combate dependența de jocuri.

De asemenea, Chins a implementat o blocare a licențelor de jocuri, pe care autoritățile de reglementare au ridicat-o abia în această săptămână, după ce companiile de jocuri de noroc au făcut ajustări majore la practicile lor de afaceri.

FOTO Furnizorul de soluții IT Transcenda, co-fondat de un ucrainean \ CITEȘTE ȘI FOTO Furnizorul de soluții IT Transcenda, co-fondat de un ucrainean "Ironman", a intrat în România și angajează

Companiile au fost solicitate să șteargă conținutul care este violent, considerat a celebra bogăția sau care încurajează venerarea celebrităților. Joi, cea mai mare firmă de jocuri de noroc din China, Tencent Holdings, a declarat că va închide un serviciu care le permite jucătorilor chinezi să joace jocuri străine neaprobate pe platforme din străinătate. Impactul acestei ultime interdicții asupra acțiunilor marilor firme chineze de jocuri și streaming live nu a fost imediat clar.

Interdicția ”ar putea avea un impact semnificativ asupra companiilor de jocuri, dacă este implementată cu strictețe”, a declarat Charles Yu, șeful biroului din Shanghai al firmei de avocatură Pillar Legal.

Tencent, DouYu, Huya și Bilibili nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri video