Chrome afișează, din nou, adresele web complete

Chrome afișează, din nou, adresele web complete
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iun 2021

Google a renunțat să mai ascundă adresele complete ale site-urilor web în propriul browser, după ce a constat că schimbarea nu aduce vreo îmbunătățire pentru utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iunie 2020, Google anunța că începe să afișeze doar domeniile site-urilor web și să ascundă restul URL-urilor, care, de multe ori, sunt foarte lungi și includ parametrii de analiză a traficului care nu au nicio semnificație pentru utilizatori.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Google spera, la acea vreme, că schimbarea va crește securitatea utilizatorilor. Doar cu domeniul vizibil în bara de adrese, se presupunea că utilizatorul va observa mai ușor domeniul pe care îl vizitează și poate să evite mai ușor tentativele de phishing.

Nici utilizatorii, nici experții în securitate nu au fost mulțumiți de schimbare. Utilizatorii preferau să vadă întreaga adresă, iar experții criticau Google că afișează adresa uneori, în funcție de propriile interese de studiere a comportamentului propriilor utilizatori.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Acum, la un an distanță de la începutul experimentului, Google a decis să renunțe la acesta și să revină la afișarea în întregime a adresei web.

Google spune că renunță la ascunderea adresei deoarece indicatorii de securitate nu arată nicio îmbunătățire în urma modificării. Și cum utilizatorii oricum cereau afișarea URL-ului întreg, Google a decis să revină asupra modificării.

Google Chrome are în jur de două treimi din piața browserelor web la nivel global, fiind, de departe, cel mai folosit browser. Fiecare schimbare făcută de Google, afectează sute de milioane de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
chrome
browser
web