Chrome va folosi numai conexiuni HTTPS

Chrome va folosi numai conexiuni HTTPS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 apr 2021

Cea mai nouă versiune a browser-ului Chrome va folosi în mod implicit conexiuni HTTPS, nemaifiind doar o opțiune pe care utilizatorii trebuie să o găsească și să o activeze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conexiunile securizate HTTPS vor fi folosite de Chrome peste tot, acolo unde sunt disponibile, după actualizarea browser-ului dezvoltat de Google la cea mai nouă versiune, cu numărul 90.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Dacă până acum HTTPS era o opțiune pe care utilizatorii, care știau de ea, o putea activa, acum protocolul va fi folosit în mod implicit de Google Chrome. Nu mai exista varianta în care la un site care dispune de HTTPS să se realizeze conexiunea prin HTTP.

HTTPS aduce un plus de intimitate, securitate și chiar viteză în stabilirea conexiunilor inițiale. ISP-urile și alți curioși nu mai pot urmări aceeași ușurință ce site-uri vizitează utilizatorii și ce fac aceștia pe ele.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Acest atribut le rămâne, bineînțeles, celor de la Google, care împing acum în față o nouă tehnologie de urmărire a utilizatorilor, care să ia locul cookie-urilor terțe. Numită FLoC, aceasta pune utilizatorii în grupuri de cel puțin 1.000, organizate pe baza pasiunilor comune.

HTTPS-ul este acum folosit în mod implicit pe Android și desktop, urmând ca, ulterior, schimbarea să fie făcută și pe iOS.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Noua versiune de Chrome include și un patch pentru o gaură de securitate exploatată în mod activ de hackeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
https