Cisco, prezent și în România, confirmă - va concedia mii de angajați

Cisco, prezent și în România, confirmă - va concedia mii de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2024

Gigantul tehnologic californian Cisco confirmă că va desființa câteva mii de locuri de muncă în cadrul unui plan de restructurare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ 5% dintre angajații firmei la nivel mondial vor fi afectați de acest plan, a precizat compania.

Un update major de Windows 11, care va fi lansat în acest an, ar putea scoate din uz computere cu procesoare vechi CITEȘTE ȘI Un update major de Windows 11, care va fi lansat în acest an, ar putea scoate din uz computere cu procesoare vechi

Recent a fost relatat că Cisco intenționează să-și restructureze afacerea, ceea ce va include concedierea a mii de angajați, deoarece încearcă să se concentreze pe zonele de afaceri cu creștere mare.

Compania cu sediul în San Jose, California, avea un număr total de angajați de 84.900 în anul fiscal 2023.

Președinta Ungariei a demisionat CITEȘTE ȘI Președinta Ungariei a demisionat

În noiembrie 2022, Cisco a anunțat, în timpul unui apel pentru venituri, o restructurare care a afectat aproximativ 5% din forța de muncă, ceea ce a dus la plata unor indemnizații și alte cheltuieli de 600 de milioane de dolari.

Măsurile sunt într-un moment în care companiile de tehnologie, inclusiv producătorii de echipamente de telecomunicații Nokia și Ericsson, au desființat mii de locuri de muncă anul trecut, în încercarea de a reduce costurile.

Mai multe firme tehnologice mari, cum ar fi Amazon, Alphabet și Microsoft au implementat disponibilizări în ultimele săptămâni.

Cisco și-a redus previziunile privind veniturile și profitul pentru întregul an, în apelul său anterior privind veniturile, în semn că cererea pentru echipamentele sale de rețea încetinește.

Studiu: Lupii mutanți de la Cernobîl par să fi dezvoltat rezistență la cancer CITEȘTE ȘI Studiu: Lupii mutanți de la Cernobîl par să fi dezvoltat rezistență la cancer

Compania a pus slăbiciunea pe seama încetinirii comenzilor în primul trimestru, spunând că ”clienții sunt în prezent concentrați pe instalarea și implementarea produselor în mediile lor”.

În ultimii ani, compania s-a confruntat cu problemele lanțului de aprovizionare și cu o încetinire a cererii post-pandemie, ceea ce i-a grăbit dezvoltarea ofertelor de software precum securitatea cibernetică.

Gigantul american din domeniul internetului Cisco Systems este cel mai mare furnizor de echipamente și servicii de rețelistică, având venituri anuale de aproximativ 52 miliarde de dolari, circa 76.000 de angajați și operațiuni în peste 90 de țări, inclusiv în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
cisco concedieri
cisco restructurare