Comisia Europeană a început să investigheze regulile impuse de Google pentru Play Store

Comisia Europeană a început să investigheze regulile impuse de Google pentru Play Store
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 6 aug 2022

Comisia Europeană a început să investigheze regulile impuse de Google pentru Play Store.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mai multe companii rivale și dezvoltatori au fost chestionați în legătură cu condițiile financiare, în special cu comisioanele percepute de gigantul american, care ajung la 30%, conform Politico.

EXCLUSIV CryptoDATA Tech a vândut unui fond german de investiții o parte din Wispr: La jumătatea anului viitor vom putea spune că suntem următorul unicorn al României. Ne vom bate cu WhatsApp, Telegram, Signal CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CryptoDATA Tech a vândut unui fond german de investiții o parte din Wispr: La jumătatea anului viitor vom putea spune că suntem următorul unicorn al României. Ne vom bate cu WhatsApp, Telegram, Signal

Luna trecută, pentru a determina dezvoltatorii din Statele Unite să renunțe la un proces care vizează comisionul perceput pentru aplicațiile distribuite prin Play Store, Google a plătit 90 de milioane de dolari, cu diverse alte promisiuni menite să dilueze impresia că abuzează de poziția pe care o deține.

Google este astfel pe punctul de a scăpa, în urma acestei înțelegeri, de un proces comun prin care împotriva sa s-au îndreptat dezvoltatorii de aplicații din Statele Unite, nemulțumiți de comisionul perceput de Google.

De fondul de 90 de milioane de dolari ar urma să beneficieze, în diferite măsuri, toți dezvoltatorii americani de aplicații pentru Android care au câștigat sub 2 milioane de dolari pe an în perioada 2016-2021.

Noul design Gmail devine obligatoriu pentru toți utilizatorii CITEȘTE ȘI Noul design Gmail devine obligatoriu pentru toți utilizatorii

Experții estimează că se califică pentru a primi din acești bani peste 48.000 de dezvoltatori de aplicații pentru Android din Statele Unite.

Suma minimă pe care un dezvoltator o va primi va fi de 250 de dolari, însă, spun experții, vor exista și situații în care unii dezvoltatori vor primi peste 200.000 de dolari.

În afară de bani, Google promite că va lăsa dezvoltatorii să comunice cu clienții în afara aplicațiilor, prin mesaje promoționale. De asemenea, gigantul american spune că va introduce în Play Store o secțiune specială pentru promovarea micilor aplicații independente.

Până acum, în acest sens, Google s-a mulțumit să copieze deciziile Apple, care este vizată de aceleași acuzații. De exemplu, la fel ca Apple, Google a redus comisionul de la 30% la 15% pentru dezvoltatorii care câștigă sub 1 milion de dolari pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
aplicații
comision
android