Contractele de servicii pentru securitate cibernetică urcă veniturile Safetech Innovations. Compania pregătește transferul pe piața principală a Bursei de Valori București

Contractele de servicii pentru securitate cibernetică urcă veniturile Safetech Innovations. Compania pregătește transferul pe piața principală a Bursei de Valori București
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2022

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, raportează venituri totale din exploatare de 15,3 milioane de lei în primul semestru din 2022, o creștere cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 2,6 milioane de lei, o majorare cu 104% comparativ cu primul semestru din 2021. În primele șase luni ale anului, cifra de afaceri s-a ridicat la 10,7 milioane de lei, o apreciere cu 15%, în principal datorită creșterii ponderii contractelor de servicii pentru securitate cibernetică.

„Anul acesta am reușit deja să înclinăm balanța activității noastre înspre solicitările de servicii de securitate cibernetică, principala noastră linie de business, deoarece atacurile cibernetice au început să aibă o frecvență din ce în ce mai mare, reprezentând una dintre componentele războiului hibrid care se desfășoară între diverse state, la nivel regional sau chiar global. Totodată, creșterea vânzărilor pe acest segment reprezintă un aspect extrem de important, deoarece serviciile de securitate cibernetică au o rată ridicată de profit comparativ cu soluțiile de securitate cibernetică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Ne așteptăm ca solicitările în direcția serviciilor de securitate cibernetică să își continue trendul ascendent, aspect care va contribui semnificativ la creșterea cifrei de afaceri a companiei, precum și a profitabilității. Prin urmare, având în vedere rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului și perspectivele industriei în care activăm, păstrăm țintele stabilite pentru bugetul de venituri și cheltuieli pe 2022, care preconizează venituri totale de 43,9 milioane de lei, cifră de afaceri de 40 de milioane de lei și profit net de 10,1 milioane de lei”, a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

ULTIMA ORĂ ANAF cere falimentul Romcab, la un moment dat principal furnizor de conductori și cablaje pentru industria românească și important exportator pentru Europa, astăzi cu afaceri de aproape 2 miliarde lei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANAF cere falimentul Romcab, la un moment dat principal furnizor de conductori și cablaje pentru industria românească și important exportator pentru Europa, astăzi cu afaceri de aproape 2 miliarde lei

În primul semestru din 2022, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 54% la cifra de afaceri totală, față de 44% în prima jumătate a anului 2021, iar implementarea soluțiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 28%, comparativ cu 55% în primele șase luni ale anului trecut. Vânzările de echipamente au echivalat cu 18% din cifra de afaceri totală.

De la începutul acestui an, Safetech Innovations a adăugat în portofoliu opt clienți noi, atât din România, cât și din străinătate. Atât clienții noi, cât și cei recurenți s-au orientat în această perioadă către serviciile de securitate cibernetică pentru creșterea nivelului de protecție, dar și pentru identificarea vulnerabilităților și riscurilor, realizarea de evaluări de conformitate, urmând ca investițiile să fie efectuate după elaborarea planurilor de măsuri rezultate în urma acestor activități. Tot mai mulți dintre clienții companiei investesc în soluții de securitate cibernetică doar în baza unui plan de măsuri.

În primele șase luni ale anului 2022, Safetech Innovations a continuat procesul de expansiune internațională și a înființat entitatea din Marea Britanie. Începând cu 22 august 2022, aceasta a devenit operațională în urma finalizării tuturor formalităților necesare. Astfel, Safetech UK, a cărei denumire oficială este Safetech Innovations Global Services Limited, este deținută în proporție de 67% de către Safetech Innovations. Activitatea Safetech UK este coordonată de Anca Stancu, care ocupă funcția de Director General, aceasta având o experiență de peste 23 de ani în implementarea de strategii de dezvoltare a afacerii și managementul vânzărilor.

În următoarea perioadă, activitatea entității din Marea Britanie se va concentra pe construirea unei echipe locale, ce va fi formată din trei persoane până la finalul anului 2022. Totodată, conducerea Safetech UK estimează realizarea unor venituri de aproximativ 170.000 lire sterline până la finalul anului.  

De asemenea, pentru biroul din SUA, compania se află într-un proces avansat de înființare a societății și estimează că procedurile vor fi finalizate în următoarele săptămâni. Pentru entitatea din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, Safetech Innovations așteaptă în continuare finalizarea procedurilor de înființare a societății, însă a început deja să lucreze cu primul client din această țară, prin Safetech Innovations S.A.

În ceea ce privește transferul Safetech Innovations pe Piața Principală a Bursei de Valori București, compania este în linie dreaptă cu pregătirile în această direcție și estimează că va finaliza acest proces până la sfârșitul acestui an-începutul anului 2023.

„Am finalizat deja transpunerea contabilității pe ultimii trei ani de la regulile de contabilitate statutare (RAS) la standardele de raportare financiară internaționale (IFRS), iar în acest moment, ne aflăm în plin proces de audit. Estimăm că până la finalul lunii septembrie vom finaliza și procesul de audit, inclusiv pentru primele șase luni din acest an. După ce vom avea rezultatele auditate, le vom publica și vom demara procedurile formale cu instituțiile locale. Primul pas va fi selectarea brokerului pentru acest transfer, precum și redactarea prospectului de listare, la care am început deja să lucrăm,” a adăugat Victor Gânsac.

La începutul lunii mai, Safetech Innovations a numit un Consiliu de Administrație compus din trei membri – Victor Gânsac, co-fondator al Safetech Innovations, Mircea Varga, membru în Consiliul de Administrație al Teilor Holding și Alexandru Mihailciuc, Global Head of Pre-Sales în cadrul UiPath.

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 170 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
bvb
securitate cibernetică