Conturile de Twitter suspendate nu vor fi restabilite timp de ”câteva săptămâni”, anunță Elon Musk

Conturile de Twitter suspendate nu vor fi restabilite timp de ”câteva săptămâni”, anunță Elon Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2022

Conturile de Twitter care au fost suspendate nu vor fi restabilite timp de ”câteva săptămâni”, a declarat Elon Musk, noul proprietar al companiei, un anunț important care vine cu câteva zile înainte de alegerile intermediare din Statele Unite, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Twitter nu va permite niciunui utilizator care a fost îndepărtat de pe platformă din cauza încălcării regulilor acesteia să utilizeze din nou aplicația până când nu vom avea un proces clar pentru a permite acest lucru, care va dura cel puțin câteva săptămâni”, a scris Musk pe Twitter.

VIDEO Ciucă: IVECO a dat asigurări că până în 2023 va reuși să recupereze întârzierile CITEȘTE ȘI VIDEO Ciucă: IVECO a dat asigurări că până în 2023 va reuși să recupereze întârzierile

El a reiterat planul său de a forma un Consiliu de moderare a conținutului, format din ”reprezentanți cu opinii foarte diferite”, care va include comunitatea pentru drepturile civile și grupuri care se ocupă de violența motivată de ură, scrie News.ro.

Anunțul lui Elon Musk sugerează că fostul președinte american Donald Trump nu va reveni pe Twitter până la alegerile intermediare din Statele Unite, care vor avea loc marțea viitoare.

Donald Trump a fost înlăturat de pe platformă la scurt timp după ce Capitoliul a fost luat cu asalt în ianuarie 2021, fiind acuzat că și-a îndemnat susținătorii să recurgă la violență.

Fostul președinte republican a susținut că nu se va întoarce niciodată pe Twitter după ce și-a lansat propria rețea de socializare, Truth Social. Mulți cred, însă, că Trump ar rezista cu greu îndemnului de a reveni pe Twitter, unde avea peste 80 de milioane de urmăritori.

Întrebat despre această suspendare definitivă, Elon Musk a afirmat în luna mai că este o ”decizie extrem de proastă din punct de vedere moral și nebunească”.

Mai multe organizații și personalități sunt îngrijorate de o relaxare a politicii de moderare a conținutului după ce Twitter a fost achiziționată de Elon Musk.

În total, aproximatv 50 de asociații care luptă pentru apărarea democrației și împotriva dezinformării au trimis o scrisoare deschisă celor mai mari 20 de agenți de publicitate pe Twitter, avertizându-i că promisiunile lui Elon Musk față de o platformă care va rămâne ”prietenoasă și primitoare față de toată lumea”, nu reflectă cu exactitate planurile sale pentru Twitter.

Elon Musk a precizat într-un tweet, în noaptea dinspre marți spre miercuri, că a discutat cu mai mulți lideri ai asociațiilor pentru drepturile minorităților despre ”cum va continua Twitter să lupte împotriva urii și hărțuirii și să aplice regulile sale privind «icorectitudinea alegerilor»”.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter