Creatorii de conținut de pe TikTok ar putea avea propriul paywall

Creatorii de conținut de pe TikTok ar putea avea propriul paywall
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 feb 2023

TikTok pare să lucreze la o serie de instrumente prin care să atragă mai mulți creatori de conținut, inclusiv la un paywall pe care aceștia să-l poată folosi pentru a cere bani pentru accesarea anumitor filmări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

TikTok dezvoltă un paywall pentru creatorii de conținut, susțin sursele citate de Insider. Aceștia ar putea pune în spatele paywall-ului anumite clipuri și ar putea cere utilizatorilor de la 1 dolar pentru acces.

Nu se știe exact cum va funcționa posibilul viitor paywall, însă, acesta are logică în ideea motivării și atragerii câtor mai multor creatori de conținut care, la rândul lor, să contribuie astfel la creșterea numărului de utilizatori.

ChatGPT Plus este disponibil în România CITEȘTE ȘI ChatGPT Plus este disponibil în România

Rămâne de văzut și cât de încântați vor fi utilizatorii dacă vor fi nevoiți să plătească pentru conținut la care aveau acces gratuit până acum.

Totodată, TikTok ar urma să lanseze o nouă versiune a fondului pentru creatori, care ar urma să ridice de la 10.000 la 100.000 de urmăritori limita minimă pentru acceptare.

În noua versiune, fondul pentru creatori ar oferi mai mulți bani unui număr mai mic de creatori și va încuraja postarea unor filmări mai lungi, care pot găzdui și mai multă publicitate.

Dacă cele două facilități se vor concretiza, acestea vor arăta că platforma chinezească, deși încearcă să ofere creatorilor mijloace de monetizare a conținutului, nu este încă dispusă să împartă cu aceștia veniturile generate de publicitate, cum face YouTube.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
video
paywall