Cum anulezi expedierea unui mail trimis din greșeală

Cum anulezi expedierea unui mail trimis din greșeală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 dec 2016

Se poate întâmpla oricui să greșească ceva într-un mail și să realizeze acest lucru abia după ce a apăsat butonul de trimitere. Poate nu am trimis la adresa corectă, poate am scris ceva greșit sau poate am uitat să includem atașamentul. Oricare ar fi motivul, dacă folosim Gmail, avem ocazia de a anula expedierea unui mesaj la care am apucat deja să dăm comanda de trimitere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Funcția cu pricina se numește Undo Send și are rolul strict de a oferi utilizatorului un scurt răgaz, după trimiterea unui mail, în care să se poată răzgândi și să anuleze expedierea acestuia.

Deși este disponibilă în formă experimentală de ani buni, abia recent aceasta a ajuns la rang de funcție oficială și a fost inclusă și în aplicația de smartphone.

CITEȘTE ȘI Apple a contestat la Curtea Europeană de Justiție taxele retroactive de 13 miliarde de euro impuse de UE

Pentru a beneficia de această facilitate, trebuie mai întâi să o activăm. În acest sens, în tab-ul General al opțiunilor din Gmail (versiunea pentru desktop) trebuie bifată opțiunea Undo Send și ales un interval de timp între 5 și 30 de secunde.

Intervalul de timp ales este folosit de Gmail pentru întârzierea trimiterii mail-urilor. Spre exemplu, dacă alegem 30 de secunde, intervalul maxim disponibil, Gmail va aștepta 30 de secunde din momentul în care apăsăm butonul Send, înainte să expedieze efectiv mesajul. În cele 30 de secunde, utilizatorul are posibilitatea să se răzgândească și să anuleze expedierea unui mail trimis din greșeală ori cu greșeli.

Pentru a folosi această facilitate trebuie apăsat butonul Undo pe care Gmail îl afișează alături de mesajul care confirmă trimiterea unui mail. Pe desktop, butonul care permite anularea expedierii este afișat pe durata intervalului de timp ales la opțiuni. Dacă utilizatorul a ales 30 de secunde, atât timp va fi afișat butonul Undo după trimiterea unui mail.

Bitdefender estimează pentru 2017 o creștere a atacurilor cibernetice care vor bloca site-urile de știri, magazinele online și rețelele sociale CITEȘTE ȘI Bitdefender estimează pentru 2017 o creștere a atacurilor cibernetice care vor bloca site-urile de știri, magazinele online și rețelele sociale

Spre deosebire de desktop, pe iOS butonul Undo este afișat după trimiterea unui mail doar 5 secunde. Asta din cauza limitărilor impuse de Apple la nivelul sistemului de operare. Utilizatorul trebuie să reacționeze în cele 5 secunde avute la dispoziție, dacă vrea să anuleze expedierea unui mail.

Această facilitate este disponibilă doar pe desktop și în cadrul aplicației de iOS. Este bizar faptul că lipsește tocmai din aplicația de Android, sistem de operare dezvoltat chiar de Google.

Cum anulezi expedierea unui mail trimis din greșeală

viewscnt
Afla mai multe despre
mail
gmail