Datele salvate pe iCloud vor putea fi protejate cu criptarea E2E

Datele salvate pe iCloud vor putea fi protejate cu criptarea E2E
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 dec 2022

Apple le va oferi utilizatorilor opțiunea criptării end-to-end a datelor personale salvate în iCloud, însă, în acest caz, recuperarea datelor va cădea exclusiv în sarcina utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, backup-urile făcute prin iCloud sunt criptate, însă, cheile de verificare se află în posesia Apple, care le poate folosi pentru recupere, în cazul în care utilizatorul pierde sau uită informațiile folosite pentru autentificare.

Începând cu iOS 16.2, va exista o nouă opțiune, numită Advanced Data Protection. Aceasta va folosi criptarea end-to-end pentru securizarea datelor personale salvate în iCloud.

VIDEO Mark Zuckerberg: Aducem avatarurile pe WhatsApp! CITEȘTE ȘI VIDEO Mark Zuckerberg: Aducem avatarurile pe WhatsApp!

Advanced Data Protection va cripta datele următoarelor aplicații și servicii: backup-uri, mesaje, iCloud Drive, Notes, Photos, Reminders, bookmark-uri de Safari, Siri Shortcuts, Voice Memos și cardurile din Wallet.

În fapt, doar e-mail-ul, calendarul și contactele nu vor fi criptate prin Advanced Data Protection. Asta din cauza modului în care acestea sunt legate de restul aplicațiilor din sistemul de operare.

Acest mod va însemna două lucruri. În primul rând, datele vor fi mai sigure și nici Apple nu va mai avea acces la ele. În al doilea rând, tocmai din această cauză, Apple nu va mai putea ajuta utilizatorul să redobândească accesul în cazul în care acesta nu mai poate să se logheze.

Activarea criptării end-to-end se va putea face de la Settings > iCloud > Advanced Data Protection. Tot acolo utilizatorul va genera o cheie de recuperare și stabili un contact de încredere, necesare pentru redobândirea accesului în cazul pierderii acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
icloud
criptare
e2e