Dell va plăti 21,7 miliarde de dolari pentru răscumpărarea unor titluri și listarea companiei la bursa din New York

Dell va plăti 21,7 miliarde de dolari pentru răscumpărarea unor titluri și listarea companiei la bursa din New York
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2018

Dell Technologies va plăti 21,7 miliarde de dolari pentru răscumpărarea unor titluri legate de o participație deținută la compania de software Vmware, creând condițiile pentru revenirea sa la bursă fără o ofertă publică inițială, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul în numerar și acțiuni va evalua acțiunile companiei la 61,1-70,1 miliarde de dolari, de peste două ori suma de 24,9 miliarde de dolari pe care fondatorul și directorul general Michael Dell și compania de investiții Silver Lake au plătit-o pentru retragerea Dell de la bursă, în 2013, scrie News.ro.

Tranzacția va permite Dell să ocolească procesul clasic al ofertei publice inițiale, care ar face ca investitorii să analizeze datoriile companiei, de peste 52,7 miliarde de dolari. Totodată, Dell  nu va trebui să atragă fonduri, pentru că va plăti acordul prin emiterea de acțiuni noi și cu dividende de 9 miliarde de dolari pe care le va primi de la Vmware.

Startup-ul Celonis primește o evaluare de 1 miliard de dolari și intră în clubul unicornilor CITEȘTE ȘI Startup-ul Celonis primește o evaluare de 1 miliard de dolari și intră în clubul unicornilor

Listarea va oferi lui Michael Dell și companiei Silver Lake opțiunea de a-și vinde participațiile, chiar dacă aceștia au afirmat luni că nu intenționează să facă acest lucru.

În urma acordului, Michael Dell va deține o participație de 54% la compania combinatăă, iar Silver Lake 16%-18%.

Titlurile pe care le răscumpără Dell au legătură cu o participație de 81% deținută la Vmware, companie specializată într-o tehnologie care permite mai multor sisteme și aplicații să funcționeze în același timp pe același server, ceea ce permite reducerea costurilor companiilor pentru IT.

Dell a emis titlurile respective în 2016, pentru a cumpăra compania de stocare a datelor EMC, pentru 67 de miliarde de dolari.

EMC deținea o participație majoritară la Vmware.

Aceste titluri, numite ”tracking stocks”, depind de performanțele financiare ale unei divizii a unei companii, nu de operațiunile întregii companii.

Dell va schimba fiecare astfel de titlu pentru 1,3665 acțiuni comune Clasa C, sau 109 dolari pe acțiune în numerar pentru o sumă de peste 9 miliarde de dolari.

Dell va lista acțiunile sala Clasa C la bursa din New York, în urma finalizării tranzacției, care va elimina titlurile ”tracking stocks”.

viewscnt
Afla mai multe despre
dell technologies