Spotify testează o aplicație de dimensiuni reduse

Spotify testează o aplicație de dimensiuni reduse
scris 3 iul 2018

Spotify a început testarea unei versiuni alternative a aplicației sale, versiune menită să ocupe mai puțin spațiu și să necesite mai puține resurse.

Ca și alte aplicații de dimensiuni reduse, alternativa celor de la Spotify poartă apelativul Lite și este gândită pentru telefoanele cu resurse limitate.

Disponibilă în prezent doar pe telefoanele cu Android și doar în Brazilia, noua aplicație are 15 MB. Spre comparație, aplicația normală are un kit de instalare de 100 MB.

RCS&RDS reduce suprataxele de roaming. Noile tarife CITEȘTE ȘI RCS&RDS reduce suprataxele de roaming. Noile tarife

Reducerea în dimensiune aduce, însă, și compromisuri. Astfel, pentru a obține o aplicație cât mai mică, dezvoltatorul a eliminat o serie întreagă de facilități, inclusiv, din câte se pare, pentru utilizatorii plătitori.

Deși arată la fel ca aplicația normală, versiunea Lite este lipsită de suportul offline și de calitatea înaltă oferită de melodiile cu bitrate de 320 mbps. De asemenea, nu poate fi ascultată muzică decât în modul aleatoriu și lipsește funcția Spotify Connect, cea care poate trimite wireless sunetul la alte dispozitive precum boxe sau televizoare.

Cu lansarea acestei aplicații, Spotify se alătură Google, Facebook, Uber și altor mari companii care țintesc piețele emergente, unde sunt active foarte multe smartphone-uri cu dotări slabe și unde conexiunea la internet este o problemă.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
smartphone
android