Dell vrea să reducă numărul componentelor produse în China

Dell vrea să reducă numărul componentelor produse în China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 ian 2023

La fel ca Apple, Dell va încerca să-și reducă dependența de China, însă, într-un ritm ceva mai accelerat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până în 2024, Dell își propune să nu mai folosească cipuri dezvoltate în China în cadrul produselor noi, susțin surse anonime din cadrul companiei citate de Nikkei.

Dincolo de cipuri, compania americană le-a transmis furnizorilor că vrea să folosească pe cât posibil din ce în ce mai puține componente produse în China.

Apple transferă o parte importantă a producției de iPhone către un rival al Foxconn, după protestele de la cea mai mare fabrică CITEȘTE ȘI Apple transferă o parte importantă a producției de iPhone către un rival al Foxconn, după protestele de la cea mai mare fabrică

Dell încearcă, la fel ca Apple, să-și reducă dependența de China și să-și diversifice producția. Apple a avut mult de suferit în ultimele luni din cauza restricțiilor impuse de autoritățile chineze pe fondul creșterilor cazurilor de COVID-19.

În plus, companiile de tehnologie, în special cele americane, încearcă să evite să devină victime colaterale ale tensiunilor economice din ce în ce mai accentuate dintre Statele Unite și China.

Cipurile reprezintă un subiect deosebit de sensibil. SUA a impus o serie de restricții pentru a limita Chinei accesul la tehnologii care să-i permită dezvoltarea cipurilor performante.

Companii precum Dell și Apple au nevoie să folosească cele mai performante cipuri în produsele de top, cipuri pe care nu le vor mai găsi în China din cauza restricțiilor impuse de SUA.

Spre deosebire de Apple, care a arătat clar că se îndreaptă spre India și Vietnam, nu se știe deocamdată unde își va muta Dell parte din propria producție pentru a obține dorita diversificare.

viewscnt
Afla mai multe despre
dell
china
cipuri
componente