Deutsche Telekom și-a îmbunătățit estimările după ce rezultatele pentru trimestrul doi au depășit așteptările

Deutsche Telekom și-a îmbunătățit estimările după ce rezultatele pentru trimestrul doi au depășit așteptările
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2021

Grupul german de telefonie Deutsche Telekom și-a îmbunătățit estimările anuale de profit, pentru a doua oară în ultimele luni, după ce joi a raportat rezultate peste așteptări pentru trimestrul al doilea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deutsche Telekom, companie cu operațiuni care se întind din SUA și până în Europa, inclusiv în România, se așteaptă acum la un profit operațional de 37,2 miliarde euro în acest an, cu 200 de milioane de euro mai mult decât în estimarea anterioară, publicată în luna mai, conform căreia profitul operațional ar urma să crească cu 3-5% pe an până în 2024 iar veniturile urmau să crească cu 1-2% pe an, scrie Agerpres.

FOTO Samsung a anunțat Galaxy Buds 2, o pereche de căști wireless cu sistem de estompare a zgomotului CITEȘTE ȘI FOTO Samsung a anunțat Galaxy Buds 2, o pereche de căști wireless cu sistem de estompare a zgomotului

"Fiecare zonă a grupului a înregistrat o îmbunătățire a rezultatelor în prima jumătate a acestui an, continuând astfel povestea de succes a grupului", a declarat directorul general de la Deutsche Telekom, Tim Hoettges.

În trimestrul al doilea al acestui an, veniturile grupului Deutsche Telekom precum și profitul operațional ajustat au crescut cu 6,8% și respectiv 1,1% pe baze organice, după eliminarea efectelor variațiilor cursului de schimb. Cifrele privind veniturile, profitul operațional și profitul net ajustat anunțate de Deutsche Telekom au depășit estimările analiștilor.

Deutsche Telekom este prezentă pe piața românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom și Cosmote România. La data de 28 iulie 2021, Comisia Europeană (CE) a aprobat, condiționat, acordul anunțat la 9 noiembrie 2020 între OTE și Orange România pentru vânzarea pachetului de acțiuni de 54% pe care OTE îl deține în Telekom Romania Communications SA ("TKR").

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom