Digi continuă ofensiva în Spania: extinde puternic rețeaua proprie de fibră optică și lansează noi angajări, după ce forța de muncă a crescut de aproape 7 ori în 4 ani. Va încheia 2023 cu 7.500 de angajați

Digi continuă ofensiva în Spania: extinde puternic rețeaua proprie de fibră optică și lansează noi angajări, după ce forța de muncă a crescut de aproape 7 ori în 4 ani. Va încheia 2023 cu 7.500 de angajați
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 dec 2023
Marius Vărzaru, CEO al Digi Spania, a anunțat că, la sfârșitul lunii noiembrie, rețeaua proprie de fibră optică acoperea 8,5 milioane de locuințe spaniole.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Extinderea la nivel național a rețelei proprii de fibră optică Digicare a început în 2021 și acoperea, la sfârșitul lunii martie, conform ultimelor date disponibile până astăzi și analizate de Profit.ro, aproximativ 6,5 milioane de locuințe.

Adobe renunță la achiziția de 20 de miliarde de dolari a companiei Figma, după ce autoritățile au contestat tranzacția și au cerut măsuri CITEȘTE ȘI Adobe renunță la achiziția de 20 de miliarde de dolari a companiei Figma, după ce autoritățile au contestat tranzacția și au cerut măsuri

În plus, Digi continuă să pună presiune pe concurenții spanioli. Operatorul pregătește lansarea comercială a rețelei sale 5G și a anunțat că, în 2024, nu vor exista creșteri de prețuri, astfel că saltul tehnologic nu va implica tarife suplimentare pentru clienții săi. Acest aspect va reprezenta un nou avantaj competitiv pentru compania românească, care este unul dintre cei mai ieftini operatori din Spania.

Digi va încheia anul 2023 cu 7.500 de angajați în Spania, după ce a creat 1.500 de noi locuri de muncă în ultimele 12 luni. Tendința de creștere exponențială a numărului de angajați a început odată cu izbucnirea pandemiei, iar la acel moment Digi avea doar o mie de angajați în Spania. Între timp, forța de muncă a avut o creștere de 650% în patru ani, însă compania spune că ritmul angajărilor va încetini de acum încolo.
 
"Vom continua să creștem, dar nu în același ritm. Sperăm să mai adăugăm încă 1.500 de angajați în companie, dar acest lucru se va întâmpla între următorii 5-6 ani", a explicat Marius Vărzaru.
Olandezii de la Centric IT au capitalizat subsidiara din România cu 5 milioane de euro CITEȘTE ȘI Olandezii de la Centric IT au capitalizat subsidiara din România cu 5 milioane de euro

Ceea ce rămâne neschimbat este modelul aplicat, astfel că Digi respinge externalizarea serviciilor și optează pentru crearea de locuri de muncă directe pentru "a menține un control mai mare asupra calității serviciilor sale".

Aceasta este metoda pe care a implementat-o și în România și i-a permis să obțină rezultate bune în Spania, unde în câteva decenii a devenit dintr-un operator  necunoscut cel de-al patrulea mare operator din țară, rețeaua sa de fibră optică ajungând în 8,5 milioane de locuințe spaniole.

Luna aceasta, Digi Spania a încheiat un contract de transfer de spectru pentru achiziționarea de la grupul MasMovil a licențelor de spectru în benzile de 1.800 MHz, 2.100 MHz și 3.500 MHz. Tranzacția a fost semnată în schimbul unui preț de 120 milioane de euro, care include și o componentă condițională de 20 milioane de euro.

Transferul licențelor și acordarea opțiunii sunt condiționate, printre altele, de finalizarea tranzacției dintre Orange și MasMovil, care necesită aprobarea Comisiei Europeane.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
spania
digi communications