Dimensiunea aplicațiilor de iPhone a crescut masiv în ultimii ani

Dimensiunea aplicațiilor de iPhone a crescut masiv în ultimii ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 iun 2021

Aplicațiile de iPhone sunt din ce în ce mai mari, ocupând din ce în ce mai mult spațiu și determinând utilizatorii să cumpere versiuni de iPhone cu mai mult spațiu de stocare și mai scumpe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În ultimii 5 ani, aplicațiile de iPhone au crescut de aproape 4 ori, conform unui studiu Sensor Tower care a analizat cele mai populare 10 aplicații:  YouTube, TikTok, Messenger, Facebook, Zoom, Netflix, Instagram, Gmail, Google Maps și Amazon.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Acestea sunt mai mari cu 298% decât erau în 2016. Dacă în urmă cu 5 ani aplicațiile din Top 10 necesitau, împreună, un spațiu de 550MB, aceleași aplicații au acum nevoie de 2,2GB.

Creșterea în dimensiune a aplicațiilor de iPhone a început să se facă simțită mai accentuat din 2018, când Apple a lansat iPhone XS cu 512GB spațiu de stocare. Cu mai mult spațiu la dispoziție, dezvoltatorii au profitat și au adăugat funcții și elemente care până atunci nu puteau intra din cauza spațiului limitat.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

De departe, aplicația care a crescut cel mai mult este Gmail. De la 19MB în urmă cu 5 ani, Gmail a ajuns la 355MB, crescând de peste 18 ori. Google nu s-a sfiit să adauge multe funcții în Gmail, inclusiv unele precum Meet, pe care utilizatorii nu le-au primit cu brațele deschise.

TikTok și Instagram au crescut de 6 ori, YouTube de 5 ori, Google Maps și Zoom de 4 ori, iar Facebook și Netflix de două ori. Amazon și Messenger sunt aplicațiile care au crescut cel mai puțin, limitându-se la a-și dubla dimensiunea.

În același timp, jocurile au crescut cu 197% în ultimii 3 ani. Jocurile din top 10 au acum 7,6GB, de la 2,6GB în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicații
jocuri
iphone