Din cauza restricțiilor impuse Huawei, Deutsche Telekom mai dă o șansă Nokia

Din cauza restricțiilor impuse Huawei, Deutsche Telekom mai dă o șansă Nokia
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2020

Grupul german de telecomunicații Deutsche Telekom i-a comunicat furnizorului finlandez Nokia că trebuie să își îmbunătățească produsele și serviciile dacă vrea să primească de la el noi contracte pentru viitoarele rețelele 5G din Europa, informează Reuters, citând o serie de documente interne, precum și o sursă din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit documentelor consultate de Reuters, managerii Deutsche Telekom consideră Nokia cel mai slab performer din rândul furnizorilor de echipamente și servicii 5G. Însă, având în vedere că grupul chinez Huawei, principalul furnizor de echipamente de rețea al Deutsche Telekom, este amenințat cu impunerea unor restricții, grupul german a decis să mai dea o șansă Nokia pentru a remedia relațiile lor contractuale, scrie Agerpres.

FBI: China este cea mai mare amenințare la adresa Statelor Unite. Beijingul încearcă să fure tehnologie americană prin toate mijloacele CITEȘTE ȘI FBI: China este cea mai mare amenințare la adresa Statelor Unite. Beijingul încearcă să fure tehnologie americană prin toate mijloacele

"Deutsche Telekom are nevoie de Nokia ca un competitor pentru Ericsson, în cazul în care vor apărea probleme geopolitice", se arată într-o prezentare elaborată de managerii de la Deutsche Telekom, în care se face referire indirectă la Huawei.

În trecut, Deutsche Telekom se baza în egală măsură pe Huawei și Nokia pentru echipamente de rețea în Germania. Însă, în 2017, Nokia a fost scos complet de pe această piață, iar producătorul suedez Ericsson a primit o cotă de 30% din cheltuielile Deutsche Telekom pentru echipamente de rețea. Ulterior, Nokia a pierdut calitatea de furnizor de echipamente de rețea pentru majoritatea piețelor din Europa unde Deutsche Telekom este prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
deutsche telekom
nokia