Directorul general al OpenAI, Sam Altman, va reveni în consiliul de administrație al producătorului ChatGPT împreună cu trei noi directori

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, va reveni în consiliul de administrație al producătorului ChatGPT împreună cu trei noi directori
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2024

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, va reveni în consiliul de administrație al producătorului ChatGPT împreună cu trei noi directori, a anunțat vineri cea mai importantă companie de inteligență artificială din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

O investigație a firmei de avocatură WilmerHale asupra evenimentelor din jurul concedierii lui Altman din noiembrie s-a încheiat, iar compania a creat noi reguli de guvernanță și și-a consolidat politica privind conflictele de interese, scrie News.ro.

Linux trece de 4% cotă de piață CITEȘTE ȘI Linux trece de 4% cotă de piață

Consiliul a spus că a susținut în unanimitate conducerea lui Altman.

Angajații, investitorii și cel mai mare susținător financiar al OpenAI, Microsoft, și-au exprimat șocul față de înlăturarea lui Altman, care a fost inversată în câteva zile.

OpenAI a anunțat vineri că numește noi directori, inclusiv Altman, Sue Desmond-Hellmann, fost CEO al Fundației Bill și Melinda Gates, Nicole Seligman, fost președinte al Sony Entertainment, și Fidji Simo, CEO al Instacart.

Altman a salutat numirea noilor membri ai consiliului, într-o postare pe X, adăugând: ~Avem o muncă importantă în fața noastră”.

Ei se vor alătura actualilor membri ai consiliului de administrație, respectiv Adam D'Angelo, CEO-ul Quora, fostul secretar al Trezoreriei SUA Larry Summers și președintele Bret Taylor, fost co-CEO al Salesforce.

Ancheta realizată de WilmerHale a constatat că demiterea lui Altman nu a fost rezultatul preocupărilor legate de finanțele OpenAI, siguranța produselor sau alte probleme.

În schimb, a fost o consecință a unei rupturi în relații și a pierderii încrederii dintre Consiliul anterior și domnul Altman”, a spus OpenAI, descriind constatările firmei de avocatură.

WilmerHale a constatat că Consiliul anterior credea la acea vreme că acțiunile sale vor atenua provocările interne de management și nu a anticipat că acțiunile sale vor destabiliza compania”, a spus OpenAI într-o postare pe blog.

”WilmerHale a constatat că Consiliul anterior a acționat în limitele sale largi de discreție pentru a-l demite pe domnul Altman, dar a constatat, de asemenea, că comportamentul său nu impunea înlăturarea”, a adăugat acesta.

Gala Oscar 2024: \ CITEȘTE ȘI Gala Oscar 2024: "Oppenheimer", desemnat cel mai bun film, cu șapte statuete în total

CONFLICT DE INTERESE

OpenAI a declarat că adoptă noi linii directoare de guvernanță corporativă și creează o linie telefonică pentru avertizori.

Startup-ul, al cărui CEO a fost un investitor prolific în alte companii, a mai spus că își consolidează politica de conflict de interese.

Consiliul a oferit câteva detalii despre acele îmbunătățiri.

Lipsa de detalii a consiliului de administrație pentru decizia sa surprinzătoare din noiembrie a alimentat speculații cu privire la potențiala conduită greșită a lui Altman, pe care el și compania au negat-o, și despre presupusele riscuri existențiale provocate de tehnologia pe care OpenAI o construiește.

Revenirea lui Altman în funcția de CEO la aproximativ patru zile după concedierea sa a avut loc după ce aproape toți angajații OpenAI au amenințat că vor pleca dacă consiliul de administrație nu îl repune în funcție pe Altman și și-au dat demisia.

Întoarcerea sa a dus la discuții despre modul în care OpenAI va fi guvernată, iar compania a anunțat un consiliu reconstituit care nu l-a inclus Altman și a fost condus de Taylor.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
sam altman
chatgpt