Directorul general al Samsung Electronics a demisionat invocând o criză fără precedent

Directorul general al Samsung Electronics a demisionat invocând o criză fără precedent
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2017

Directorul general al Samsung Electronics, Kwon Oh-hyun, și-a prezentat demisia invocând ”o criză fără precedent”, în contextul în care moștenitorul întregului grup a fost condamnat la închisoare în luna august pentru corupție, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Demisia lui Kwon a venit în ziua în care compania a anunțat profituri estimate record pentru trimestrul al treilea, în contextul creșterii prețurilor microprocesoarelor. Kwon, care este și membru în consiliul de administrație, a declarat că se gândește la plecarea sa ”de ceva timp” și nu mai poate amâna această decizie, scrie News.ro.

El a subliniat că plecarea sa are loc în contextul în care compania are nevoie de o nouă conducere, după scandalul acuzațiilor de corupție. Kwon va rămâne în consiliul de administrație al companiei până în martie 2018.

Compania braziliană Stefanini o numește pe Eliza Irimia, fost manager la Vodafone, în funcția de Director Financiar pentru regiunea EMEA CITEȘTE ȘI Compania braziliană Stefanini o numește pe Eliza Irimia, fost manager la Vodafone, în funcția de Director Financiar pentru regiunea EMEA

Unii analiști au avertizat că structura stufoasă de conducere a Samsung nu ajută la clarificarea problemelor cu care se confruntă compania.

Samsung Electronics este considerată cea mai importantă companie din cadrul grupului sud-coreean, forma din aproape 60 de firme interconectate. În august, moștenitorul grupului, Lee Jae-yong, a fost condamnat pentru corupție și a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
kwon oh-hyun