Directorul pentru securitate al Facebook pleacă din companie, iar postul său va fi desființat

Directorul pentru securitate al Facebook pleacă din companie, iar postul său va fi desființat
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2018

Directorul pentru securitate al Facebook, Alex Stamos, va pleca din companie în această lună, acest anunț venind la doar o zi după ce Facebook a dezvăluit că a descoperit persoane care continuă să folosească platforma de socializare pentru a manipula discuțiile politice, potrivit site-ului The Verge.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stamos nu va fi înlocuit cu altcineva, ceea ce înseamnă că Facebook nu va mai avea un director pentru securitate, scrie News.ro.

Compania este urmărită intens pentru a vedea cum va trata problemele majore de securitate, inclusiv utilizarea de conturi false pentru manipulare politică și scandalul legat de firma de consultanță Cambridge Analytica.

Apple ar putea lansa un iPhone cu suport dual SIM CITEȘTE ȘI Apple ar putea lansa un iPhone cu suport dual SIM

În loc să dezvolte o echipă de securitate, Facebook a desființat-o, pentru a include ingineri de securitate în divizile sale.

”Nu vom numi un nou director de securitate, pentru că în acest an am inclus ingineri de securitate, analiști, investigatori și alți specialiști în echipele noastre pentru produse și inginerie, pentru a trata mai bine riscurile de securitate care apar. Facebook va continua să evalueze ce structură funcționează mai bine pentru a poteja securitatea utilizatorilor”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei într-un email.

Plecarea lui Stamos pare însă să fie o mare pierdere. Acesta era cunoscut ca fiind unul dintre directorii Facebook dispuși să discute cu persoane din afara companiei despre problemele acesteia. El a interacționat în mod frecvent cu reporterii, pe Twitter, în legătură cu problemele de securitate.

Facebook l-a angajat pe Stamos în 2015, iar anterior acesta a deținut o funcție similară la Yahoo, dar a demisionat după ce a descoperit că această companie a construit un sistem de scanare a emailurilor pentru guvernul SUA, potrivit Reuters.

Ultima zi de lucru la Facebook va fi pe 17 august, iar ulterior Stamos va preda și va coordona activități de cercetare la Stanford.

Directorul operațional Sheryl Sandberg a afirmat într-un comunicat că Facebook dorește să colaboreze cu Stamos, în noua sa calitate.

New York Times a relatat în luna martie că plecarea lui Stamos a fost decisă anul trecut, dar că Facebook a dorit ca acesta să mai rămână până în august.

Reprezentanții Facebook sunt conștienți că pierderea directorului de securitate și desființarea echipei dedicate securității nu îi conferă o imagine bună, în contextul actual, așa că multe dintre declarațiile acestora au rolul să calmeze îngrijorările.

”Dorim să fim judecați în funcție de ceea ce facem pentru a proteja securitatea oamenilor, nu dacă avem pe cineva cu un anumit titlu”, a spus purtătorul de cuvânt.

Într-un alt comunicat, Facebook a arătat că investește masiv în securitate, pentru a răspunde noilor tipuri de riscuri, și că noua sa structură de securitate a ajutat compania să facă mai mult pentru siguranța oamenilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
alex stamos