Dispozitivele Facebook Portal vor fi disponibile în Europa

Dispozitivele Facebook Portal vor fi disponibile în Europa
scris 2 mai 2019

Facebook a anunțat în cadrul conferinței F8 că dispozitivele Portal vor ajunge în această toamnă în Europa și Canada.

Dispozitivele de comunicare video Portal și Portal Plus, lansate inițial de Facebook în toamna anului trecut, vor fi comercializate pe cale oficială și în Europa. Până atunci, compania americană plănuiește să adauge o serie întreagă de facilități.

Pentru început, cele două dispozitive care iau forma unei tablete au fost folosite în principal pentru comunicare video și afișarea de fotografii de pe Facebook, asemenea unei rame foto digitale. Însă Facebook are planuri mult mai mari pentru acestea.

Facebook Portal va suporta în curând cea mai populară aplicație de comunicare a companiei, WhatsApp. Asta înseamnă că utilizatorii vor putea comunica prin intermediul acestui serviciu, ca alternativă la comunicarea cu ajutorul smartphone-ului.

FOTO Aplicația mobilă de Facebook este reorganizată CITEȘTE ȘI FOTO Aplicația mobilă de Facebook este reorganizată

O altă funcție importantă va fi criptarea. Apelurile realizate cu Facebook Portal vor fi criptate la ambele capete ale convorbirii.

De asemenea, aceste dispozitive vor putea fi folosite pentru a transmite live Facebook.

Portal costă în prezent 199 de dolari în Statele Unite, iar versiunea Plus este disponibilă pentru 349 de dolari.

Anunțate oficial la începutul lunii octombrie, lansarea oficială a celor două dispozitive a fost amână mai multe luni din cauza scandalului Cambridge Analytica și a numeroaselor incidente privind intimitatea utilizatorilor care au afectat încrederea acestora în compania americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
portal
video
whatsapp