FOTO Startup-ul UiPath, fondat de doi români, evaluat recent la peste 1 miliard de dolari, deschide un birou la Cluj-Napoca, după ce a cumpărat platforma unei firme locale controlată de un român emigrat în SUA

FOTO Startup-ul UiPath, fondat de doi români, evaluat recent la peste 1 miliard de dolari, deschide un birou la Cluj-Napoca, după ce a cumpărat platforma unei firme locale controlată de un român emigrat în SUA

Daniel Dines, co-fondatorul și directorul general al companiei

scris 14 mai 2018

UiPath, start-up fondat de doi români și specializat în soluții software de automatizare a proceselor repetitive din diferite industrii, care a atras recent o nouă finanțare, de circa 120 de milioane de dolari, compania fiind astfel evaluată la peste 1 miliard de dolari, deschide al doilea birou din țară, la Cluj-Napoca și anunță angajări.

Pentru această mișcare, UiPath a preluat platforma Smart Data de la compania Recognos, companie de software din Cluj.

Recognos a fost fondată de George Roth, român născut la Cluj și plecat în SUA la scurt timp după Revoluție, ocupant astăzi al unei funcții de Consul Onorific al României la San Francisco. El a înființat Recognos în 2000, după ce a revenit la Cluj.

Sursa foto: repatriot.ro

Sursa foto: repatriot.ro

Recognos este o firmă de software, care dezvoltă programe pentru firmele de investiții, și totodată un produs de extragere de date din documente neformatate folosind tehnici de Inteligență Artificială și NLP – procesare de limbaj natural.

În 2016, Recognos a avut în Cluj, cu peste 70 de angajați, afaceri de 9,1 milioane lei și un profit de circa 70.000 lei. Este cel mai mic profit din 2009, care a depășit în 2015 445.000 lei.

Roth este co-fondator al Romanian American Business Network Silicon Valley, organizație care are 450 de membri.

UiPath angajează în prezent circa 700 de persoane în 14 țări și plănuiește să-și sporească numărul de angajați cu mai mult de 40% până la sfârșitul lunii august 2018.

UiPath a deschis în aprilie un centru de cercetare la Washington, coordonat de Param Kahlon, care a lucrat anterior la Microsoft în poziții manageriale.

UiPath este o companie românească cu sediul în Statele Unite ale Americii și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea și vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (i.e. Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Internet of Things va atrage investiții cumulate de 15.000 de miliarde de dolari până în 2025 CITEȘTE ȘI Internet of Things va atrage investiții cumulate de 15.000 de miliarde de dolari până în 2025

Start-up-ul s-a desprins în 2015 dintr-o companie specializată în furnizarea de soluții software pentru outsourcing, fondată încă din 2005. Treptat, aceasta s-a specializat în soluții de automatizare, iar din 2012 și-a îndreptat atenția către piața de automatizare robotizată a proceselor.

Astfel, Daniel Dines și Marius Tîrcă au înființat în 2015 societatea UiPath SRL, precum și entități în Marea Britanie, India și SUA.

Produsele și soluțiile dezvoltate de UiPath se adresează companiilor mari și foarte mari care externalizează anumite procese către firme specializate – BPO (business process outsourcing) și IT outsourcing.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
start up
angajari