Google renunță la o colaborare controversată în domeniul inteligenței artificiale cu Pentagonul

Google renunță la o colaborare controversată în domeniul inteligenței artificiale cu Pentagonul
scris 2 iun 2018

Gigantul tehnologic Google a abandonat din considerente etice un contract estimat la 10 milioane dolari pe care îl derula în domeniul inteligenței artificiale pentru sistemul de apărare al SUA.

Google renunță la o colaborare în domeniul inteligenței artificiale cu Departamentul american al Apărării, un contract care provoacă valuri în rândul angajaților companiei, potrivit presei americane, scrie AFP, preluată de news.ro.

Un conducător al grupului i-a anunțat vineri pe angajați că acest contract cu Pentagonul nu va fi prelungit atunci când va ajunge la termen, anul viitor, dezvăluie The New York Times (NYT) și site-ul de specialitate Gizmodo. Contactat de AFP, Google nu a răspuns.

Evaluat de presă la valoarea de 10 milioane de dolari, acest contract - cu privire la care Google rămâne extrem de discret - a provocat în ultimele săptămâni indignarea a mii de salariați ai grupului. Ei denunță faptul că această colaborare cu militarii este contrară valorilor întreprinderii la care muncesc.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google. sua
inteligenta artificiala