Doar 16% din companiile din România au angajați specialiști IT&C, printre cele mai mici procente din UE

Doar 16% din companiile din România au angajați specialiști IT&C, printre cele mai mici procente din UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 feb 2022

Doar circa 16% din companiile din România au specialiști IT&C printre angajați, unul dintre cele mai mic procente din Uniunea Europeană, arată datele Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele sunt aferente anului 2020 și se referă doar la companiile cu cel puțin 10 angajați.

StockBinder țintește o nouă rundă investiții, de 300.000 euro CITEȘTE ȘI StockBinder țintește o nouă rundă investiții, de 300.000 euro

La nivelul UE, 19% dintre companiile cu peste 10 angajați avea specialiști IT&C în rândul personalului. Cele mai mari procente sunt în Belgia și Irlanda, ambele cu peste 30%.

La polul opus se află Italia, unde doar 13% din companii au specialiști în domeniul IT&C. La coada clasamentului se mai află România, Lituania și Bulgaria, cu procente de 16%.

Peste două treimi din companiile mari din UE au specialiști IT&C (76%). În rândul companiilor de dimensiuni medii, procentul este de 42%, iar în cazul firmelor mici, de 14%. Cel mai mic pricent al companiilor cu astfel de specialiști este în construcții (8%).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
angajati
eurostat
itc
romania
it&c
angajati it
amajati romania