Donald Trump: Statele Unite ar trebui să primească o parte substanțială din prețul de vânzare a TikTok. Platforma de socializare va fi închisă pe 15 septembrie dacă nu va fi cumpărată de Microsoft sau de o altă companie

Donald Trump: Statele Unite ar trebui să primească o parte substanțială din prețul de vânzare a TikTok. Platforma de socializare va fi închisă pe 15 septembrie dacă nu va fi cumpărată de Microsoft sau de o altă companie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2020

Președintele american Donald Trump a declarat luni că guvernul american ar trebui să primească o ”parte substanțială” din prețul de vânzare al operațiunilor platformei de socializare video TikTok din SUA și a avertizat că va interzice serviciul în Statele Unite pe 15 septembrie, în lipsa unei vânzări a acesteia către Microsoft sau către altă companie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întorsătura de situație a venit după ce Trump a spus vineri că intenționează să interzică operațiunile aplicației video din Statele Unite ale Americii, cel mai devreme sâmbătă, după ce a respins o posibilă vânzare către Microsoft, scrie News.ro.

Reuters a relatat săptămâna trecută că unii investitori evaluează TikTok la aproximativ 50 de miliarde de dolari, citând persoane apropiate situației.

Măștile de protecție, bune și împotriva sistemelor de supraveghere în masă CITEȘTE ȘI Măștile de protecție, bune și împotriva sistemelor de supraveghere în masă

”Am spus că, dacă o cumpărați, indiferent de preț acesta ajunge la proprietar, bănuiesc că acesta este China ... Am spus că o parte substanțială a acestui preț trebuie să meargă la Trezoreria Statelor Unite, pentru că permitem ca această afacere să aibă loc ”, a spus Trump.

Nu era clară modalitatea prin care guvernul Statelor Unite ar primi o parte din prețul de achiziție.

Președintele a adăugat că TikTok ”se va închide la 15 septembrie, cu excepția cazului în care Microsoft sau altcineva este în măsură să o cumpere și să încheie o tranzacție, o afacere adecvată, astfel încât Trezoreria… Statelor Unite să obțină mulți bani.

Daniel Elman, analist la Nucleus Research, a declarat că o vânzare ”ar putea prevesti un val din ce în ce mai mare de achiziții de companii chineze din domeniul internetului, de către companii americane, în special dacă tensiunile geopolitice vor continua să crească.”

Elman a spus că acest lucru ar putea afecta compania WeChat deținută de grupul Tencent.

Secretarul de stat Mike Pompeo s-a referit duminică la WeChat și a declarat că Trump ”va lua măsuri în zilele următoare cu privire la o gamă largă de riscuri de securitate națională care sunt reprezentate de software-ul conectat la Partidul Comunist Chinez.”

Oficialii americani au declarat că TikTok prezintă un risc național din cauza datelor personale pe care le gestionează. Săptămâna trecută, CEO-ul TikTok, Kevin Mayer, a spus într-o postare pe blog că platforma s-a angajat să respecte legile din SUA și le permite experților să evalueze politicile sale de moderare și să examineze codul care stă la baza algoritmilor săi.

Trump, fost dezvoltator imobiliar din New York, a comparat TikTok cu relația între chiriaș și proprietar, sugerând că TikTok este ca un chiriaș. ”Fără închiriere, chiriașul nu are nimic - așa că plătesc ceea ce se numește bani pentru cheie sau plătesc ceva”.

Președintele a spus că nu îl deranjează ”dacă este vorba de Microsoft sau de altcineva – dacă o va cumpăra o companie mare, o companie sigură, o companie cu adevărat americană”.

Spotify adaugă posibilitatea ascultării și controlării simultane a unui playlist de mai multe persoane CITEȘTE ȘI Spotify adaugă posibilitatea ascultării și controlării simultane a unui playlist de mai multe persoane

Microsoft a anunțat duminică că CEO-ul Satya Nadella a discutat cu Trump și ”este pregătit să continue discuțiile pentru a explora o achiziție de TikTok în Statele Unite”.

Microsoft este ”angajată să achiziționeze TikTok sub rezerva unei verificări complete a securității și de a oferi beneficii economice adecvate Statelor Unite, inclusiv Trezoreriei Statelor Unite”.

Mulți republicani proeminenți, inclusiv liderul republican din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, au publicat declarații în sprijinul unei achiziții de către Microsoft a operațiunilor americane ale TikTok. Unii consilieri din Congres sunt îngrijorați de o reacție a alegătorilor mai tineri împotriva partidului, dacă Trump ar interzice TikTok, care are 100 de milioane de utilizatori americani.

Liderul democrat din Senatul Statelor Unite, Chuck Schumer, a susținut și el vânzarea, dar un consilier senior al Casei Albe și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o vânzare către Microsoft.

Peter Navarro, consilierul pentru comerț al Casei Albe, a sugerat luni că Microsoft ar poate ceda participațiile în China dacă ar cumpăra TikTok.

"Deci, întrebarea este, Microsoft va fi compromisă?" Navarro a spus într-un interviu acordat CNN. ”Poate Microsoft și-ar putea ceda participațiile sale din China?

Navarro a spus că guvernul chinez și armata folosesc software-ul Microsoft ”pentru a face toate lucrurile pe care le fac”.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
tiktok
microsoft