Microsoft reia negocierile pentru achiziția TikTok

Microsoft reia negocierile pentru achiziția TikTok
scris 3 aug 2020

Telenovela achiziției TikTok de către Microsoft continuă, compania americană anunțând că negocierile dintre cele două părți au fost reluate.

Microsoft a postat pe blogul companiei un update cu privire la achiziția TikTok, în care anunță că negocierile continuă și că cele două părți ar putea ajunge la un acord până pe 15 septembrie.

În postare se arată că reluarea negocierilor are loc după ce șeful companiei, Satya Nadella și președintele american, Donald Trump, s-au întâlnit. Se pare că Nadella a primit undă verde pentru cumpărarea TikTok de către Microsoft.

iPhone-urile de anul acesta vor întârzia CITEȘTE ȘI iPhone-urile de anul acesta vor întârzia

Întâlnirea a fost, cel mai probabil, una de urgență, determinată de ieșirea publică de ieri a președintelui american, care a spus presei de peste ocean că ar prefera blocarea TikTok, decât vânzarea acesteia.

După această declarație, Microsoft a suspendat imediat negocierile. Acum, că Donald Trump l-a liniștit pe Satya Nadella, negocierilor vor fi reluate.

Situația s-a precipitat vineri, când președintele Trump a anunțat că este iminentă blocarea TikTok în Statele Unite. Imediat a ieșit la lumină faptul că Microsoft se află în negocieri pentru cumpărarea TikTok, negocieri care aveau deja loc în secret de câteva săptămâni.

Declarația lui Trump de vineri a fost, cel mai probabil, o formă de presiune la adresa chinezilor, pentru a accepta condițiile Microsoft.

O altă noutate, după întâlnirea dintre cei Nadela și Trump, este faptul că Microsoft invită acum și alți investitori americani să participe la tranzacție și să cumpere cote minoritare ale reprezentanței din Statele Unite a platformei chinezești.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
tiktok
donald trump