Dropbox vrea să devină mai mult decât o soluție de stocare online cu ajutorul extensiilor

Dropbox vrea să devină mai mult decât o soluție de stocare online cu ajutorul extensiilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 nov 2018

Dropbox anunță disponibilitatea așa-numitelor extensii - o serie de plugin-uri care pot extinde funcționalitatea serviciului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La fel ca Gmail, Dropbox va oferi utilizatorilor săi acces la extensii. Cu ajutorul extensiilor utilizatorii ar urma să realizeze anumite operațiuni pentru care altfel ar fi trebuit să apeleze la alte aplicații.

Funcționalitatea extensiilor vizează în principal utilizatorii de business, care gestionează și colaborează pe baza documentelor. Printre funcțiile disponibile de la început prin intermediul extensiilor se numără semnarea digitală a PDF-urilor, prelucrarea foto sau adnotarea filmărilor.

Dropbox a realizat parteneriate în acest sens cu companii care dețin soluții populare de productivitate, printre care Adobe, Autodesk, DocuSign, Vimeo, airSlate, HelloSign, Nitro, Smallpdf și Pixlr.

Google Chrome va bloca toate reclamele site-urilor care le folosesc în mod abuziv CITEȘTE ȘI Google Chrome va bloca toate reclamele site-urilor care le folosesc în mod abuziv

Dropbox încearcă astfel să devină mult mai mult decât un simplu serviciu de stocare în cloud. Serviciul american are ambiția de a deveni, în funcție de prioritățile utilizatorilor săi, o suită câte mai completă de productivitate sau de entertainment.

Compania a mai încercat în trecut același lucru prin lansarea propriilor aplicații, idee la care a renunțat ulterior. Una din primele companii cu care Dropbox a stabilit parteneriate a fost Microsoft. În urma înțelegerii, utilizatorii Dropbox își puteau edita documentele cu aplicațiile online din suita Microsoft Office.

Extensiile pentru Dropbox vor fi disponibile din 27 noiembrie tuturor utilizatorilor, nu doar celor care plătesc abonamente business.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
dropbox
extensii
documente
pdf