Elon Musk: Inteligența artificială ar putea să desființeze toate locurile de muncă

Elon Musk: Inteligența artificială ar putea să desființeze toate locurile de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2023

Elon Musk crede că inteligența artificială ar putea în cele din urmă să lase pe toată lumea fără loc de muncă, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liderul miliardar din sectorul tehnologic, care este CEO al Tesla, SpaceX și CTO și președinte executiv al platformei de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, și proprietar al nou-înființatului startup de inteligență artificială xAI, a declarat joi seara târziu că AI va avea potențialul de a deveni ”cea mai perturbatoare forță din istorie”.

”Vom avea ceva care este, pentru prima dată, mai inteligent decât cel mai inteligent om. Este greu de spus exact care va fi acel moment, dar va veni un moment în care nu va fi nevoie de nicio slujbă”, a spus Musk la un eveniment la Lancaster House, o reședință oficială a guvernului din Marea Britanie.

Șeful Apple confirmă lucrul la mai multe instrumente de AI generativ CITEȘTE ȘI Șeful Apple confirmă lucrul la mai multe instrumente de AI generativ

Musk a vorbit alături de premierul britanic Rishi Sunak, informează News.ro.

”Vom putea avea un loc de muncă dacă vom dor, pentru satisfacție personală. Dar AI ar putea face totul. Nu știu dacă asta îi face pe oameni să simtă bine sau nu”, a glumit Musk, la care publicul a râs.

„Dacă îți dorești un geniu magic, asta îți îndeplinește orice dorință și nu există limită. Nu vor fi acele prostii de trei dorințe, este și bine și rău. Una dintre provocările viitoare va fi cum să găsim sensul vieții”, a mai spus el.

Musk a avertizat de mai multe ori despre amenințările pe care AI le reprezintă pentru umanitate, spunând cândva că ar putea fi mai periculoasă decât armele nucleare.

El a fost unul dintre numeroșii lideri tehnologici care au cerut o pauză în dezvoltarea unei AI mai avansată decât software-ul OpenAI GPT-4, într-o scrisoare deschisă citată pe scară largă, lansată la începutul acestui an.

Alți lideri tehnologici nu sunt de acord cu acest punct de vedere, inclusiv șeful Palantir, Alex Karp.

Vorbind la BBC Radio în iunie, Karp a spus că este de părere că ”mulți dintre cei care cer o pauză, cer o pauză pentru că nu au niciun produs”.

Comentariile lui Musk de joi urmează încheierii unui summit de referință de la Bletchley Park, Anglia, unde liderii mondiali au fost de acord cu un comunicat global despre inteligența artificială, ei găsind un teren comun cu privire la riscurile pe care le prezintă tehnologia pentru umanitate.

Liderii din tehnologie și liderii politici au folosit summitul pentru a avertiza asupra amenințărilor existențiale pe care le prezintă AI, concentrându-se pe unele dintre posibilele scenarii de apocalipsa care ar putea fi formate odată cu inventarea unei superinteligențe ipotetice.

La summit, SUA și China, două țări care se confruntă cu cele mai mari tensiuni în privința tehnologiei, au convenit să găsească un consens global cu privire la modul de abordare a unora dintre întrebările mai complexe din jurul AI, inclusiv cum să o dezvolte în siguranță și să o reglementeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
inteligenta artificiala
locuri de munca