Elon Musk plănuiește construirea unui supercomputer xAI

Elon Musk plănuiește construirea unui supercomputer xAI
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Omul de afaceri american Elon Musk le-a spus recent investitorilor că startupul său de inteligență artificială xAI intenționează să construiască un supercomputer care să alimenteze următoarea versiune a chatbotului său AI Grok, potrivit The Information, care citează o prezentare pentru investitori, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Musk a spus că vrea să pună în funcțiune supercomputerul propus până în toamna anului 2025, adăugând că xAI ar putea colabora cu Oracle pentru a dezvolta computerul, scrie News.ro.

Companii aeriene, hoteluri și comercianți cu amănuntul se tem să nu fie lăsați pe dinafară în urma modificărilor din serviciul de căutare al Google CITEȘTE ȘI Companii aeriene, hoteluri și comercianți cu amănuntul se tem să nu fie lăsați pe dinafară în urma modificărilor din serviciul de căutare al Google

xAI nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii. Oracle nu a răspuns la o solicitare de comentarii a Reuters.

Când vor fi finalizate, grupurile conectate de cipuri – unitățile de procesare grafică (GPU) H100 ale Nvidia – ar fi de cel puțin patru ori mai mari decât cele mai mari clustere de GPU care există astăzi, a relatat The Information citându-l pe Musk dintr-o prezentare făcută investitorilor în mai.

Familia H100 de GPU-uri puternice de la Nvidia domină piața cipurilor pentru centrele de date pentru AI, dar poate fi greu de obținut din cauza cererii mari.

Musk a fondat xAI anul trecut, pentru a concura OpenAI, susținut de Microsoft și Google.

Musk a cofondat și OpenAI.

La începutul acestui an, Musk a spus că antrenarea modelului Grok 2 a avut nevoie de aproximativ 20.000 de GPU-uri Nvidia H100, adăugând că modelul Grok 3 și nu numai vor necesita 100.000 de cipuri Nvidia H100.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
supercomputer. xai