Endava trece de 10.000 angajați la nivel global, din care peste jumătate în România, Bulgaria și Moldova

Endava trece de 10.000 angajați la nivel global, din care peste jumătate în România, Bulgaria și Moldova
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 dec 2021

Compania britanică de software Endava, cu 10 centre de livrare în România, a depășit pragul de 10.000 de angajați la nivel internațional, din care peste jumătate lucrează pentru subsidiarele din România, Bulgaria și Republica Moldova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“În acest moment, peste 5.000 dintre angajații companiei sunt localizați în regiunea Europa Centrală (Bulgaria, Moldova, România) și lucrează pentru diverși clienți din industrii precum plăți, servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom) sau logistică”, potrivit companiei.

Endava a ajuns recent la 10 centre de livrare în România, după ce a lansat trei noi centre în noiembrie, în Craiova, Sibiu și Suceava.

IBM și Samsung promit smartphone-uri cu autonomie mai mare de o săptămână CITEȘTE ȘI IBM și Samsung promit smartphone-uri cu autonomie mai mare de o săptămână

“Istoric vorbind, România a fost mereu o piață esențială pentru dezvoltarea noastră, deoarece aici avem ingineri de software extrem de talentați, arhitecți și consultanți de business precum și una dintre cele mai bune infrastructuri de internet din Europa (...). Suntem în acest moment prezenți în 10 orașe din țară și evaluăm extinderea în alte câteva”, spune Claudiu Constantinescu, Manager Regional, Central Europe, Endava.

Endava România a raportat venituri de 764.1 milioane lei în 2020, în creștere cu 29% comparativ cu anul anterior. Compania a raportat un profit net de 73,7 milioane lei, în urcare cu 19% față de anul trecut.

La finele lunii decembrie, Endava România avea 3.204 de angajați, cu 12% mai mulți comparativ cu decembrie 2019.

Fondată în 2000 la Londra, Endava este specializată în servicii tehnologice de ultimă generație. Compania este prezentă cu birouri în America de Nord, Europa de Vest și Australia și deține centre de livrare în România, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Argentina, Uruguay, Venezuela și Colombia.

viewscnt
Afla mai multe despre
endava romania
angajati endava
centre livrare
extindere