Facebook ar putea fi acuzată în SUA de încălcarea legii concurenței, cel mai devreme în noiembrie

Facebook ar putea fi acuzată în SUA de încălcarea legii concurenței, cel mai devreme în noiembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2020

Facebook ar putea fi țina unor acuzații privind încălcarea legii concurenței cel mai devreme în luna noiembrie, potrivit unor patru surse citate de publicația Washington Post, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanți ai Comisiei Federale pentru Comerț s-au întrunit joi, în privat, pentru a discuta despre o investigație, în timp ce procurori generali ai statelor, sub conducerea procurorului general din New York, Letitia James, au investigat compania pentru posibile riscuri de încălcare a reglementărilor referitoare la concurență, scrie News.ro.

Termenul de punere sub acuzare a Fecebook ar putea fi modificat, potrivit publicației, care a precizat că procurorii generali sunt în ultimele etape de pregătire a plângerii.

Facebook, Comisia Federală pentru Comerț și biroul Procurorului General al statului New York nu au fost disponibile pentru comentarii imediate.

Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicațiilor din Italia amendează Google pentru reclame la pariuri CITEȘTE ȘI Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicațiilor din Italia amendează Google pentru reclame la pariuri

Facebook a anunțat în august că directorul general Mark Zuckerberg a fost intervievat în timpul unei audieri la Comisia Federală pentru Comerț, în cadrul investigației antitrust a guvernului împotriva sa.

Facebook formează obiectul unor investigații similare ale Departamentului de Justiție și procurorilor generali ai statelor și a anunțat anterior că anchetele se referă la achiziții și la practici de afaceri care implică ”servicii de socializare, publicitate digitală și aplicații mobile sau online”.

În iulie 2019, Facebook a acceptat să plătească o amendă record de 5 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigații separate a Comisiei Federale pentru Comerț privind practicile companiei în domeniul confidențialității datelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
concurenta