Facebook dezvăluie că angajații companiei au avut acces la parolele a sute de milioane de utilizatori

Facebook dezvăluie că angajații companiei au avut acces la parolele a sute de milioane de utilizatori
scris 21 mar 2019

Angajații Facebook au avut acces timp de mai mulți ani la parolele a sute de milioane de utilizatori ai rețelei de socializare, acestea nefiind stocate corespunzător pe serverele companiei.

Facebook a dezvăluit, joi, că un control de rutină efectuat în luna ianuarie a dus la descoperirea unor probleme legate de criptarea parolelor utilizatorilor. Parolele a sute de milioane de utilizatori au fost păstrate într-un format lizibil în cadrul sistemelor interne de stocare a datelor, se arată într-un comunicat al companiei.

“Acest lucru ne-a atras atenția, deoarece sistemele noastre de conectare sunt concepute pentru a masca parolele folosind tehnici care le fac nelizibile”, potrivit Facebook, care a precizat că problemele au fost rezolvate între timp, iar utilizatorii afectați vor fi notificați în perioada următoare.

Parlamentul, Guvernul și ANCOM s-au înțeles: Amenzi mai mari pentru furnizorii de servicii ITC CITEȘTE ȘI Parlamentul, Guvernul și ANCOM s-au înțeles: Amenzi mai mari pentru furnizorii de servicii ITC

Facebook a dezvăluit problemele în urma unui articol publicat pe site-ul KrebsOnSecurity, potrivit căruia peste 20.000 de angajați Facebook au avut acces la parolele a 200 până la 600 milioane de utilizatori timp de mai mulți ani.

Facebook a precizat că nu a găsit dovezi că angajații ar fi abuzat de aceste parole sau că le-ar fi accesat în mod necorespunzător, subliniind că nimeni din afara companiei nu a avut acces la parole.

Operatorul celei mai mari rețele de socializare nu a specificat numărul exact al utilizatorilor afectați, însă a estimat că va notifica “sute de milioane de utilizatori ai aplicației Facebook Lite, zeci de milioane de utilizatori Facebook și zeci de mii de utilizatori Instagram”.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
parole
angajati
parole necriptate
utilizatori
facebook lite
instagram