Facebook folosește inteligența artificială pentru a preveni sinuciderile

Facebook folosește inteligența artificială pentru a preveni sinuciderile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 nov 2017

După mai multe luni de testare, Facebook extinde la nivel global tehnologia care-i permite să depisteze tendințele suicidale ale utilizatorilor săi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook va folosi un sistem de inteligență artificială care va scana orice tip de conținut postat în cadrul rețelei sale sociale, indiferent că vorbim de text, imagini sau video, pentru a preveni sinuciderile.

Sistemul proactiv de detecție folosit de Facebook va analiza postările utilizatorilor pentru a intui când aceștia s-ar putea gândi să se sinucidă. AI-ul este capabil să depisteze tendințele suicidale care reies din materialele postate pe Facebook.

Pentru această funcționalitate, Facebook a pus la cale o procedură complexă. După depistarea unei persoane care ar putea să se sinucidă, AI-ul notifică echipa de operatori pe care Facebook a organizat-o special în acest scop.

Inteligența artificială va trimite către operatori conținutul considerat suspect, iar aceștia, dacă într-adevăr consideră că este cazul, vor lua legătura cu autoritățile locale și cu prietenii respectivului.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

În acest scop, Facebook colaborează cu peste 80 de instituții care se ocupă cu prevenirea sinuciderilor.

Tehnologia va fi disponibilă la nivel global, cu excepția Uniunii Europene, unde Facebook se teme că acțiunile sale i-ar putea atrage sancțiuni pentru încălcarea intimității utilizatorilor.

Noua limită de 280 de caractere devine oficială pe Twitter CITEȘTE ȘI Noua limită de 280 de caractere devine oficială pe Twitter

Ca și în cazul altor giganți din domeniul tehnologiei, suspiciunile nu sunt tocmai nefondate. Utilizatorii se pot întreba, pe bună dreptate, ce alte aspecte ale vieții lor, ce alte idei și convingeri personale pot fi urmărite de Facebook.

De altfel, utilizatorii nu pot opta să nu fie supuși acestei scanări a conținutului.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
sinucideri