Facebook încearcă să ascundă postările care promovează informații de sănătate false

Facebook încearcă să ascundă postările care promovează informații de sănătate false
scris 3 iul 2019

Rețeaua socială a implementat noi modificări ale algoritmului responsabil de afișarea conținutului, care trimit undeva la coada ierarhiei acele postări care răspândesc informațiile false din zona sănătății.

Clickbait-ul cu informații așa-zis senzaționale legate de sănătate, precum postările care susțin leacuri minune nedovedite cu scopul de a realiza trafic sau a vinde, vor fi văzute mai rar pe Facebook.

Compania americană a modificat, din nou, algoritmul de rankare, și a introdus aceleași modificări pe care le-a făcut legat de clickbait-ul general și pe partea informațiilor legate de sănătate.

Dezinformarea în ceea ce privește sănătatea este una dintre cele mai grave forme de știri false care se propagă în cadrul rețelelor sociale și este surpinzător că Facebook nu a decis să blocheze complet acest tip de postări, ci s-a limitat la “ascunderea sub covor” a acestora.

Guvernul schimbă astăzi OUG 114 pentru a lansa licitația 5G în telecom CITEȘTE ȘI Guvernul schimbă astăzi OUG 114 pentru a lansa licitația 5G în telecom

În noua categorie de postări defavorizate de algoritm sunt incluse informațiile exagerate și senzaționale, care nu au fost dovedite științific, dar și postările care încearcă să profite de urma acestora pentru a vinde produse.

Noile modificări de algoritm se concentrează în special pe paginile de Facebook, însă nu vor fi scutite nici postările prietenilor sau cele din cadrul grupurilor de discuții.

Implementarea schimbărilor a început în urmă cu o lună, însă abia acum, când procesul a fost finalizat, a fost făcut publică informația de către cei de la Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
sanatate
fake news