Facebook știe că Instagram este nociv pentru sănătatea mentală a adolescenților

Facebook știe că Instagram este nociv pentru sănătatea mentală a adolescenților
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 sep 2021

Un studiu intern realizat de Facebook și ținut secret arată clar că problemele emoționale cu care se confruntă în special adolescentele din cauza Instagram sunt reale și foarte grave.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

The Wall Street Journal a intrat în posesia unui studiu realizat de Facebook pe tema problemelor emoționale ale tinerilor care folosesc Instagram. Studiul, ținut secret de Facebook, ajunge la concluzia că, impactul emoțional negativ al conținutului Instagram asupra celor mici este “destul de rău”.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Cele mai afectate sunt adolescentele. Pentru acestea, conform concluziilor din raport, Instagram este un motor de comparații sociale, bazat pe imagine și succes. Tinerele sunt asaltate de imagini cu oameni perfecți și fac comparații cu propria persoană, ceea ce ajunge să aibă un efect negativ în plan emoțional.

„Înrăutățim problemele de imagine corporală pentru una din trei adolescente”, este una dintre concluziile pe care chiar oficialii Facebook , care deține Instagram, le-au tras în urma studiului.

40% dintre adolescentele din Statele Unite și Marea Britanie chestionate au spus că problemele de imagine au apărut când au început să folosească Instagram. Unele dintre acestea au ajuns să facă singure legătură cu Instagram și să învinuiască platforma socială pentru anxietatea și depresia pe care le resimt.

Și mai grav, 13% respectiv 6% dintre adolescenți britanici și americani spun că din cauza Instagram au ajuns să se gândească la sinucidere.

Problema, conform studiului, vine de la algoritmul folosit pentru rankarea posturilor. Mai mult ca orice altă platformă socială, Instagram scoate în față perfecțiunea (stil de viață, corp etc.) și încurajează comparațiile.

Cu toate că are aceste informații, Facebook nu a luat nicio măsură cu impact serios. Mai mult, compania americană ia în considerare lansarea unei versiuni de Instagram pentru copiii sub 13 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram
adolescenti
sanatate