YouTube lansează suportul pentru tehnologia HDR pe telefoanele mobile

YouTube lansează suportul pentru tehnologia HDR pe telefoanele mobile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 sep 2017

Din ce în ce mai multe telefoane mobile vor putea reda în format HDR clipurile video de pe YouTube.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce, în noiembrie 2016, YouTube a început să ofere suport HDR pentru televizoare, cel mai mare site de video din lume extinde acum disponibilitatea acestei tehnologii și la nivelul micilor sau nu foarte micilor ecrane ale smartphone-urilor.

Pixel, LG V30, Galaxy S8, Note8 și Experia XZ Premium vor fi primele smartphone-uri ale căror utilizatori vor putea vedea clipuri de pe YouTube în format HDR. Google are de când ca suportul să fie extins treptat, pe parcurs ce și alte dispozitive cu ecrane capabile de a reda HDR video vor fi lansate.

Tehnologia HDR video este în plină expansiune. Numărul televizoarelor care vor putea reda acest format este estimat să ajungă la 245 de milioane până în 2022.

Facebook anunță WhatsApp Business, o versiune a popularei aplicații destinată companiilor CITEȘTE ȘI Facebook anunță WhatsApp Business, o versiune a popularei aplicații destinată companiilor

Filmele în format HDR oferă o imagine superioară față de cele obișnuite. Culorile sunt mai vii, iar contrastul este mai puternic, lucru vizibil în special în cazul scenelor întunecate.

Problema este că, deocamdată doar o cantitate limitată de conținut este disponibilă în format HDR. Puțini creatori de conținut de pe YouTube au camerele video necesare filmării HDR.

Pe de altă parte, industria de film și serviciile de streaming, precum Netflix sau Amazon Prime, filmează în format HDR noile producții, astfel că numărul filmelor care vor oferi această tehnologie va crește rapid.

Deocamdată, suportul HDR al YouTube este limitat la dispozitivele amintite, neexistând încă o estimare pentru lansarea acestuia pe iPhone.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
google
hdr