Firefox rezolvă o problemă de securitate care era exploatată de hackeri

Firefox rezolvă o problemă de securitate care era exploatată de hackeri
scris 9 ian 2020

Mozilla a lansat de urgență un update pentru browser-ul Firefox, pentru a rezolva o vulnerabilitate ce le permitea hackerilor accesul la porțiuni de memorie restricționate în mod normal.

Vulnerabilitățile cibernetice se împart, în funcție de iminența atacurilor, în vulnerabilități despre care nu există dovezi că ar fi fost folosite de hackeri și vulnerabilități despre care se știe sigur că sunt folosite activ de hackeri.

În acest caz, Mozilla a descoperit dovezi ale unor astfel de atacuri, motiv pentru care a și urgentat dezvoltarea și lansarea update-ului la doar o zi după lansarea versiuni 72.

Problema care a primit indicatorul CVE-2019-17026 permite atacatorului să acceseze zone restricționate ale memoriei computerului, unde acesta poate citi și scrie informații.

Facebook interzice deepfake-urile CITEȘTE ȘI Facebook interzice deepfake-urile

Cu acest acces, atacatorul poate genera probleme de stabilitate și poate, de asemenea, să-și copieze propriul cod în memoria calculatorului vizat.

Problema a fost descoperită și raportată de o companie de securitate din China, numită Qihoo 360.

În ultima vreme, Mozilla a fost foarte ocupată cu rezolvarea problemelor de securitate din Firefox. Doar update-ul anterior, care a făcut trecerea la versiunea 72, a rezolvat nu mai puțin de 11 vulnerabilități.

Firefox este considerat de specialiști și reprezentanți ai unor organizații guvernamentale de securitate care fiind cel mai sigur browser la ora actuală.

viewscnt
Afla mai multe despre
firefox
mozilla
securitate
hackeri