Google Assistant ajunge la 500 de milioane de utilizatori și primește funcții noi

Google Assistant ajunge la 500 de milioane de utilizatori și primește funcții noi
scris 8 ian 2020

Asistentul dezvoltat de Google a învățat trucuri noi, care vor putea fi folosite în viitorul apropiat de cei peste 500 de milioane de utilizatori ai săi.

Google nu a ratat ocazia adusă de CES 2020 pentru a-și promova asistentul digital disponibil pe o gamă din ce în ce mai mare de produse, începând cu o primă statistică publică despre numărul de utilizatori.

Google Assistant a depășit pragul de 500 de milioane de utilizatorii, conform datelor oficiale. Deși este o cifră  impresionantă la prima vedere, ținând cont numai de numărul foarte mare de smartphone-uri pe care este preinstalat, Assistant are în continuare mult loc de creștere.

FOTO Samsung lansează Galaxy Chromebook CITEȘTE ȘI FOTO Samsung lansează Galaxy Chromebook

Pentru asta, însă, în loc să asculte înregistrările utilizatorilor, Google Assistant ar trebui să convingă utilizatorii cu o funcționalitate cât mai bună.

Viitoarea funcție de citire a textului, care va deveni disponibilă anul acesta pentru 42 de limbi, va ajuta în acest sens. Cu o comandă de genul “Hey Google, read this page”, asistentul va începe să citească articole întregi și, mai târziu în viitor, mail-uri.

Tot cu ajutorul lui Google Assistant și pe baza unei comenzi similare se va putea realiza traducerea paginilor - un text într-o limbă străină va fi citit în limba nativă a utilizatorului.

Scheduled Actions este o altă facilitate pe care Google Assistant o va oferi cândva anul acesta. Utilizatorii o vor putea folosi pentru a spune asistentului, spre exemplu, să pornească filtrul de cafea când se trezesc a doua zi.

Tot anul acesta Google Assistant va recunoaște mai multe comenzi pentru protejarea intimității. De exemplu, o înregistrare accidentală poate fi ștearsă cu comanda “Hey Google, that wasn’t for you”.

viewscnt
Afla mai multe despre
google assistant
google