Fostul angajat Yahoo care a spart conturile de email ale utilizatorilor scapă de închisoare

Fostul angajat Yahoo care a spart conturile de email ale utilizatorilor scapă de închisoare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iul 2020

Doar supraveghere și arest la domiciliu a primit în urma procesului un fost angajat Yahoo, care a spart conturile mai multor mii de utilizatori ai serviciului de email al companiei americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Celebrul caz în care un fost angajat al Yahoo a fost prins după ce a spart conturile a peste 6.000 de utilizatori ai serviciului de email Yahoo, în căutare de conținut pornografic personal, a ajuns la final după ce un judecător american a pronunțat sentința.

Reyes Daniel Ruiz, în vârstă de 34 de ani acum, a fost găsit vinovat de acuzațiile ce i-au fost aduse și va fi plasat în arest la domiciliu. Totodată, acesta se va afla sub supraveghere vreme de 5 ani, timp în care o altă infracțiune comisă i-ar putea agrava situația.

Majoritatea utilizatorilor continuă să folosească parole foarte ușor de spart CITEȘTE ȘI Majoritatea utilizatorilor continuă să folosească parole foarte ușor de spart

Ruiz va mai fi obligat la plata unei amenzi de 5.000 de dolari și la daune de 118.456 de dolari pe care trebuie să-i plătească către Oath, în locul fostei Yahoo.

Conturile au fost sparte în perioada 2009 -2019, vreme în care Ruiz a fost angajat ca inginer la Yahoo. Acesta s-a folosit de accesul pe care-l avea pentru a sparge parolele femeilor tinere, în speranța că va găsi fotografii și filmări în care acestea făceau sex.

Ruiz a descărcat conținutul sexual pe un hard disk și, pe lângă conturile de Yahoo, a mai spart cel puțin 100 de conturi la alte servicii online ale victimelor.

Fostul angajat Yahoo și-a dat seama că angajatorul a aflat de acțiunile sale în iunie 2018 și a formatat hard disk-ul pe care copiase conținutul descărcat din conturile sparte. Din această cauză, au putut fi identificate doar aproximativ jumătate dintre victime.

În timpul procesului, Ruiz a declarat că reușise să colecteze între 1.000 și 4.000 de imagini și filmări, care ocupau aproximativ 2TB pe hard disk.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
hack