FOTO Chrome oferă o bară laterală special pentru căutările cu Google

FOTO Chrome oferă o bară laterală special pentru căutările cu Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 nov 2022

Browser-ul cu cei mai mulți utilizatori dezvoltat de Google a lansat o facilitate care integrează și mai strâns căutarea cu motorul producătorului, dar se dovedește în același timp și practică pentru utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cea mai nouă versiune de Google Chrome utilizatorii pot folosi o bară laterală de unde să acceseze rezultatele căutărilor - pagina cu rezultate este afișată în bara laterală, iar site-urile sunt încărcate în fereastra principală.

Este o abordare care scăpă utilizatorul de apăsarea butonului „înapoi” sau deschiderea și închiderea tab-urilor noi atunci când vizitează mai multe site-uri din pagina cu rezultate la căutări.

Google cumpără Alter cu 100 milioane dolari CITEȘTE ȘI Google cumpără Alter cu 100 milioane dolari

În același timp, pentru Google este un mijloc de a ține utilizatorii și mai strâns legați de propriul motor de căutare, unde este afișată și foarte multă publicitate, care, de multe ori, acaparează complet primul ecran.

Accesarea noii bare laterale se face foarte simplu. Când utilizatorul face o căutare pe Google, în bara de adrese a browser-ului se afișează un buton cu logo-ul companiei. Când utilizatorul dă click pe acest buton se va deschide noua bară laterală.

FOTO Chrome oferă o bară laterală special pentru căutările cu Google

Cu aceeași ocazie, Google integrează în versiunea de desktop a browser-ului său și funcția de monitorizare a prețurilor, care a fost disponibilă de câteva luni doar în versiunea mobilă a acestuia.

Această funcție ar trebui să devină disponibilă atunci când utilizatorul vizitează pagina unui produs într-un magazin online și este logat în cont. Dacă optează pentru urmărirea prețului, utilizatorul va primi notificări pe e-mail atunci când prețul produsului urmărit scade.

viewscnt
Afla mai multe despre
chrome
google
căutare
preturi