FOTO Facebook a început să testeze o versiune întunecată pentru Messenger

FOTO Facebook a început să testeze o versiune întunecată pentru Messenger
scris 2 ian 2019

Facebook a promis anul trecut că va lansa o versiune cu fundal negru pentru aplicația Messenger, iar acum a trecut deja la testarea acesteia.

Precum majoritatea aplicațiilor mobile, Facebook Messenger folosește un design cu foarte mult alb, ceea ce este dăunător duratei de viață a bateriilor în cazul smartphone-urilor moderne, care au ecrane OLED.

Acest tip de ecran are un consum mare de energie când afișează culori deschise și, din contră, un impact redus asupra bateriei atunci când trebuie să afișeze culori închise.

De exemplu, când trebuie să afișeze negru în anumite zone, ecranul OLED nu aprinde LED-urile cu pricina, economisind astfel energie.

Televizoarele Samsung smart din 2019 vor putea accesa conținutul de pe PC-uri și dispozitive mobile CITEȘTE ȘI Televizoarele Samsung smart din 2019 vor putea accesa conținutul de pe PC-uri și dispozitive mobile

Acesta este și motivul pentru care din ce în ce mai mulți producători de aplicații, inclusiv Facebook, iau în calcul crearea unu așa-numit “dark mode”, care să folosească preponderent culori închise.

Noua versiune de Facebook Messenger este testată în prezent într-un număr limitat de țări și cu un număr redus de utilizatori, pentru ca producătorul să poată depista eventualele probleme înainte de a trece la o disponibilitate globală.

Cei de la Facebook nu au anunțat când ar putea fi lansat noul mod întunecat pentru Messenger, însă ținând cont că acesta se află deja în teste, este foarte posibil ca lansarea să aibă loc în primele luni ale acestui an.

FOTO Facebook a început să testeze o versiune întunecată pentru Messenger

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
messenger