Deutsche Telekom a dat în judecată guvernul german din cauza unei licitații pentru frecvențe 5G

Deutsche Telekom a dat în judecată guvernul german din cauza unei licitații pentru frecvențe 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2019

Deutsche Telekom a dat în judecată Agenția Federală pentru Rețele din Germania, pentru a contesta precondițiile de participare la o licitație referitoare la frecvențele de rețele 5G, potrivit publicației Die Welt, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Autoritățile germane cer solicitanților de frecvențe 5G să investească pentru extinderea rețelelor de comunicații mobile și să permită companiilor noi accesul la infrastructura lor, scrie News.ro.

Autoritatea de reglementare a stabilit termenul limită pentru înscrierea la licitație data de 25 ianuarie, iar vânzarea să debuteze la începutul anului 2019, dar a revizuit precondițiile de participare, atrăgând proteste din partea principalilor operatori de rețele.

FOTO Sonda NASA New Horizons a trecut de cel mai îndepărtat obiect explorat vreodată CITEȘTE ȘI FOTO Sonda NASA New Horizons a trecut de cel mai îndepărtat obiect explorat vreodată

Potrivit regulilor revizuite, un operator nou intrat pe piață, care nu deține o rețea proprie, cum ar fi United Internet, pot participa la licitația pentru frecvențe 5G.

Deutsche Telekom susține în reclamație că noile precondiții pun sub semnul întrebării investițiile sale și descurajează dezvoltarea viitoare a rețelelor, în special în zonele rurale, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, citat de Die Welt.

Reprezentanții Deutsche Telekom nu au putut fi contactați de Reuters.

Toți cei trei mari operatori de rețele din Germania, Deutsche Telekom, Vodafone și Telefonica Deutschland, au dat în judecată agenția pentru rețele, solicitând instanței să stabilească dacă precondițiile sunt sau nu legale.

Deutsche Telekom, la care guvernul german deține o participație de 31,9%, a înregistrat acțiunea împotriva Agenției Federale pentru Rețele la un tribunal administrativ din Koln.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
5g