FOTO Facebook lucrează la o nouă metodă de protejare a conturilor

FOTO Facebook lucrează la o nouă metodă de protejare a conturilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 nov 2019

Aplicația mobilă de Facebook ar putea cere utilizatorului să se filmeze cu telefonul înainte de a putea intra în cont.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Codul aplicației Facebook pentru Android a scos la iveală o funcție nouă, pe care compania americană o testează în prezent și care a creat deja un val de controverse.

Utilizatorului i se cere să acorde Facebook drept de acces la camera video și să se filmeze singur în timp ce mișcă capul într-o direcție sau alta, la indicațiile aplicației. Asta atunci când vrea să se logheze în aplicația mobilă.

Fără alte informații, s-a crezut inițial că este vorba de un sistem de recunoaștere facială care confirmă identitatea utilizatorului cu ajutorul camerei video.

FOTO Facebook are un nou logo CITEȘTE ȘI FOTO Facebook are un nou logo

Însă, Facebook a ieșit rapid cu o comunicare, spunând că nu este vorba în niciun caz de recunoaștere facială. Conform companiei, este un sistem menit să împiedice folosirea boților pentru spargerea conturilor de Facebook.

Facebook și recunoașterea facială sunt două sintagme pe care utilizatorii nu vor să le vadă în aceeași frază și chiar Facebook se ferește să folosească această tehnologie înainte de a-și recâștiga o parte a încrederii pierdute.

De altfel, Facebook nici nu are voie să folosească recunoașterea facială în Europa.

Noul sistem pare mai degrabă să fie un fel de urmaș al infamului captcha, prin care utilizatorul trebuie să arate că nu este un bot. Doar că în loc să aleagă mașini sau semafoare dintr-o serie de imagini, trebuie să miște capul în timp ce se filmează.

FOTO Facebook lucrează la o nouă metodă de protejare a conturilor

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video
securitate
captcha