FOTO Gmail primește un nou design

FOTO Gmail primește un nou design
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 feb 2022

Gmail nu mai este demult doar un client de e-mail, ci, mai degrabă, o veritabilă suită de comunicare, în care e-mail-ul este doar una dintre componente, iar noul design vrea să reflecte exact acest lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțat încă din septembrie 2021, noul design al Gmail intră în efect începând cu luna aceasta, sub formă de test, iar din aprilie va deveni interfața implicită, disponibilă tuturor utilizatorilor.

Noua interfață pune pe picior de egalitate toate componentele - Mail, Chat, Spaces și Meet. Până acum, e-mail-ul era focusul central, iar restul serviciilor aveau o prezență secundară în fereastra aplicației.

Huawei a ajuns la o cotă subunitară de piață în Europa CITEȘTE ȘI Huawei a ajuns la o cotă subunitară de piață în Europa

Cu interfața nouă vine și o integrare mai mare a serviciilor care fac acum parte din Gmail. Spre exemplu, notificările pentru chat-uri noi vor atrage atenția utilizatorului când acesta folosește e-mail-ul, iar funcția de căutare din Gmail va returna rezultate și din celelalte servicii, nu doar e-mail-uri.

Designul nou, pe care Google îl numește „Integrated View”, va putea fi testat începând cu data de 8 februarie.

În aprilie, interfața va fi activă pentru toți utilizatorii Gmail, însă, aceștia vor avea, în continuare, opțiunea revenirii la vechea interfață. Asta până spre finele celui de-al doilea trimestru, când noua interfață va deveni obligatorie pentru toți utilizatorii.

FOTO Gmail primește un nou design

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gmail
design