FOTO Google Maps primește o interfață nouă care pune accent pe evidențierea informațiilor relevante

FOTO Google Maps primește o interfață nouă care pune accent pe evidențierea informațiilor relevante
scris 16 nov 2017

Google lansează primul update important al interfeței aplicației Maps din ultimii ani, un update care filtrează cantitatea mare de informații afișate în funcție de modul de utilizare.

În primăvara acestui an, Google a lansat modurile de utilizare ale aplicației Google Maps: Explore pentru căutarea anumitor destinații și puncte de interes, Drive pentru ghidarea auto și Transit pentru transportul public.

Fiecare din cele trei moduri oferă un set unic de funcții, gândite special pentru fiecare tip de utilizare în parte. Acum, Google Maps adaptează și interfața grafică acestor moduri pentru a separa mai bine informațiile utile în fiecare din cele trei moduri de utilizare.

În primul rând, punctele de interes considerate importante pentru un anumit mod de utilizare vor fi afișate mai mari decât celelalte. De exemplu, în modul Drive liniile colorate care reprezintă valorile de trafic vor fi mai vizibile, în modul Tranzit stațiile de autobuz și metrou vor fi mai mari, iar în modul Explore restaurantele sau hotelurile vor fi mai proeminente.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

În al doilea rând, fiecare categorie de puncte de interes va avea o temă coloristică unică, pentru a fi mai ușor de identificat.  Punctele din categoria mâncare și băutură vor avea o culoare, serviciile de transport altă culoare și așa mai departe.

Aceste modificări vor fi vizibile pe toate platformele pe care funcționează aplicația Maps și în cadrul tuturor serviciilor și aplicațiilor care integrează funcționalitatea Google Maps, inclusiv Google Earth, Android Auto și aplicațiile terților.

Noua interfață va fi implementată treptat, urmând ca pe parcursul următoarelor două săptămâni să fie disponibilă pentru toți utilizatorii Google Maps.

FOTO Google Maps primește o interfață nouă care pune accent pe evidențierea informațiilor relevante

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google maps