Galaxy Z Fold 5 ar urma să fie mai subțire și mai ușor decât precursorul său. 2023 - anul în care smartphone-urile pliabile iau avânt, cel puțin numeric

Galaxy Z Fold 5 ar urma să fie mai subțire și mai ușor decât precursorul său. 2023 - anul în care smartphone-urile pliabile iau avânt, cel puțin numeric
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 apr 2023

Samsung a făcut progrese în ceea ce privește construcția principalului smartphone pliabil pe care compania îl va lansa anul acesta, Galaxy Z Fold 5, care se pare că va fi mai suplu decât modelul pe care îl va înlocui.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Galaxy Z Fold 5 va avea o lățime de 13,4mm când ca fi pliat, conform mai multor leak-uri care vin din surse care s-au dovedit de încredere și în anii trecuți, precum Ice Universe.

Diferența este semnificativă față modelul de anul trecut, care măsura între 14,2mm în cel mai subțire punct și 15,8mm în cel mai gros, fiind rezultatul optimizărilor pe care compania coreeană le-a făcut la nivelul balamalei.

WhatsApp poate fi folosit pe mai multe telefoane CITEȘTE ȘI WhatsApp poate fi folosit pe mai multe telefoane

O altă diferență, nu la fel de mare, va fi în ceea ce privește greutate. Se pare că Galaxy Z Fold 5 va cântări 254 de grame, adică cu 9 grame mai puțin decât Fold 4.

Chiar și așa, la capitolul grosime Samsung mai are de lucru până să ajungă la nivelul lui Magic VS (care ar putea fi lansat în vară în Europa). Smartphone-ul celor de la Honor are 12,9mm grosime, dar cântărește 267 de grame.

Altfel, conform informațiilor pe surse de până acum, Galaxy Z Fold 5 va fi un nou update minor al seriei de smartphone-uri pliabile Samsung și la fel se pare că va fi în cazul seriei Galaxy Z Flip.

2023 se preconizează a fi anul în care smartphone-urile pliabile iau avânt, cel puțin numeric. Samsung va avea, începând de anul acesta, concurență serioasă din partea mai multor producători chinezi, iar Google ar putea să-și prezinte primul smartphone pliabil peste doar două săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy z fold 5
smartphone pliabil