GALERIE FOTO Asus prezintă un laptop cu două ecrane

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mai 2019

Producătorul taiwanez a profitat de Computex 2019, cel mai important târg de hardware, pentru a sărbători 30 de ani de existență și a prezenta un laptop care pare mai mult un experiment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

ZenBook Pro Duo, pentru care imagini pot fi văzute și în GALERIA FOTO, are un ecran obișnuit, de 15 inch, format OLED și rezoluție 4K, însă producătorul nu s-a mulțumit cu un laptop obișnuit din acest punct de vedere, ci a mai implementat un ecran deasupra tastaturii.

Cel de-al doilea ecran este un IPS cu format 32:9 ce are aceeași lățime și jumătate din înălțimea ecranului principal. Este un fel Touch Bar de la MacBook Pro, dar pe o scară mult mai mare.

ScreenPad Plus, cum este numit, poate fi folosit în mai multe moduri. Poate fi utilizat complet separat de ecranul principal, poate fi împărțit în două jumătăți dacă este nevoie și poate fi și o completare a ecranului de 15 inch în care, spre exemplu, site-urile se derulează pe ambele ecrane.

Huawei primește interzis la carduri de memorie și tehnologii Wi-Fi CITEȘTE ȘI Huawei primește interzis la carduri de memorie și tehnologii Wi-Fi

Altfel, din punct de vedere tehnic, ZenBook Pro Duo se bazează pe un procesor Intel Core i9 cu 8 nuclee și o placă video Nvidia RTX 2060.

Alături de modelul Pro, va exista și o versiune ZenBook Duo, care păstra caracteristicile principale cu câteva deosebiri: ecranul principal are 14 inch, rezoluția scade la Full HD, nu există o versiune cu Core i9, iar placa video integrată este MX250, o versiune mai slabă.

Noile laptopuri Asus ar urma să intre pe piață în al treilea trimestru al anului. Tot atunci vor fi cunoscute și prețurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
asus
laptop
windows 10