Germania refuză cererile Intel de subvenții mai mari pentru o fabrică de cipuri de 17 miliarde de euro

Germania refuză cererile Intel de subvenții mai mari pentru o fabrică de cipuri de 17 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, refuză cererile Intel de subvenții mai mari pentru o fabrică de cipuri de 17 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), declarând că țara nu își poate permite să le acorde, a informat duminică publicația Financial Times, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Nu mai sunt bani disponibili în buget. Încercăm să consolidăm bugetul chiar acum, nu să-l extindem”, a spus Lindner, într-un interviu.

Compania urma să primească sprijin guvernamental în valoare de 6,8 miliarde de euro pentru fabrica sa de semiconductori din Germania. Cu toate acestea, din cauza costurilor mai mari ale energiei și construcției, acum solicită circa 10 miliarde de euro, a relatat ziarul.

Transportul aerian de pasageri a crescut CITEȘTE ȘI Transportul aerian de pasageri a crescut

Intel nu a răspuns imediat solicitării Reuters de comentarii în afara orelor de program, scrie News.ro.

Compania a anunțat anul trecut că a ales orașul Magdeburg din centrul Germaniei pentru un nou complex de fabricare a cipurilor, ca parte a unei investiții de 88 de miliarde de dolari în Europa, care a inclus construcția unei fabrici în Irlanda, un centru de ambalare și asamblare în Italia și înființarea unei unități de proiectare și cercetare în Franța.

Intel se numără printre câțiva producători de cipuri, inclusiv TSMC din Taiwan și Wolfspeed din SUA, care doresc să atragă finanțare guvernamentală pentru a construi fabrici în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
intel
cipuri